Tilaa blogini sähköpostiin

maanantai 5. joulukuuta 2016

Mun joulukalenterin jatkokertomus

Tein tänävuonna joulukalenterin lapsille, jossa on jatkokertomus. Sen saapi lukea täältä. Joulukuusessa on sukkia, joista aina saa tarinaa pätkän lisää. Lisäksi on taulu, johon saa liimata tarroja kustakin luukusta. Tarinan juoni seuraa siis juurikin meille eksyneitä tarra-arkkeja. Ensimmäiset kaksi päivää oli jotain muuta kuin tätä tarinaa, joten en niitä tähän laita.

3. Aloitan nyt joulutarinan, jonka saatte kuvittaa tarroilla ohjeiden mukaan. Tänään tehdään tarinalle maisemaa. Saatte paperin, jossa on erotettu maa ja taivas. Tänään saatte tehdä keskelle paperia metsän. Muistakaa jättää molempiin reunoihin runsaasti vapaata tilaa, koska niissä tapahtuu kohta jotain ihan muuta.


4. Joulutarina jatkuu. Laita talo vasempaan reunaan maan ylärajalle. Piirrä siitä alaspäin polku postilaatikolle. Talossa asuu viisihenkinen perhe, joka on hiukan epätavallinen. He ovat velhoja. Heidän äitinsä Wilma Sauvanen on kotiäiti, koska hänen on hoidettava 3-vuotiasta Elsaa. Elsa ei vielä hallitse taikavoimiaan ja aiheuttaa usein kananmunasotkuja matolle. Perheen keskimmäinen noita on 9-vuotias Liisa. Hän on vielä kotikoulussa ja opiskelee ahkerasti lukemista, kirjoittamista, laskemista ja englantia. Lukiminen ja kirjoittaminen ovat erittäin tärkeitä taitoja velhokoulussa ja laskentoa tarvitaan numerologiassa ja mittaamista hiukan myös taikajuomatunneilla. Englannin opiskelu on kuitenkin kaikkein tärkeintä, koska Suomessa ei ole omaa noitien- ja velhojen koulua. Suomi on niin harvaan noidittunut, että täkäläiset noidat ja velhot matkustavat Tylypahkaan ja siellä opetus tapahtuu englannin kielellä. Suomen velhokoulu lakkautettiin vuosi sitten. Huomenna kuulette lisää perheen vanhimmasta lapsesta.


5. Esikoinen pääsi syyskuussa ensimmäistä kertaa Tylypahkaan. Harald täytti tänä vuonna 11-vuotta. Onneksi hänen kielitaitonsa ehti kehittyä hyvin. Aineet hän voi kuitenkin kirjoittaa suomeksi, koska hän voi käyttää tekstin kääntämiseen ”Käännyöys” taikaa. Tylypahkan pikajunaan hän pääsi kätevästi porttiavaimella, joka oli vanhanaikainen puhelin. Puhelin lojuu pihan perällä, lähellä metsää kuin hylätty muovilelu. Onneksi jästit eivät ole heittäneet sitä roskiin ja onneksi Elsa ei ole rikkonut sitä.
Pikajunassa Harald oli hyvin jännittynyt, koska hän ei tuntenut Suomessa kuin yhden velhoperheen, mutta heidän lapsensa ehtivät käydä suomalaista velhokoulua. Harald istui arasti junanvaunuun, jossa istui ennestään yhteen ääneen pulputtavat kaksoset. Hekin olivat menossa Tylypahkaan ensimmäistä kertaa. Ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen kaksosten nopea sananvaihto keskeytyi ja he huomasivat vaalean lapsen vaunuosastollaan. Harald sanoi arasti ”hei” suomenkielellä, jonka jälkeen kaksoset väittelivät pitkään Haraldin sukupuolesta, koska hänellä oli pitkä tukka. Lopulta Harald sai vastattua englanniksi, että ”I’m boy”. Kaksoset hätkähtivät siitä, että poika osasi sittenkin englantia ja loppumatka sujuikin lajittelusta keskustellen. Kolmikko halusi kovasti päästä Rohkelikkoon.

Rehtori McKarmiva oli säilyttänyt Tylypahkassa perinteen, jossa ensimmäisen vuoden opiskelijat saapuvat Tylypahkaan veneillä. Kolmikko hätkähti Hagridin kokoa. Hän oli luonnossa paljon isompi kuin huhut olivat antaneet ymmärtää. Lajitteluhatun uusi laulu ennusti rauhallisia aikoja ja kolmikko pääsi Rohkelikkoon. Harald ehti valita makuusalistaan ikkunan viereisen sängyn. Ikkunamaisema oli huikea. Kaksoset kertoivat thresdalien lentävän kielletyn metsän yläpuolella. Harald ei kehdannut vielä kysyä, kenet he olivat nähneet kuolevan. Olivathan he tutustuneet vasta muutama tunti sitten.


6. Haraldin Tylypahkan alkusyksy on sujunut mukavasti. Pöllöt ovat käyneet tuomassa iloisia kirjeitä Suomeen ja Liisa on kirjoittanut veljelleen takaisin lähes joka päivä. Osa kirjeistä on kirjoitettu englanniksi, jotta hänen kielitaitonsa kohenisi. Syyskuun 24. päivä on Liisan syntymäpäivä. Harald päättää antaa siskolleen oikein kunnon lahjan. Koska Elsa on vielä kovin pieni ja hänelle tulisi paha mieli, joten myös Elsa saa paketin. Paketit saapuvat yhden päivän etuajassa, koska Harald ei voinut olla varma pöllön lentonopeudesta. Paketit ovat niin isoja, että ne eivät mahdu ovesta sisälle, vaan ne on jätettävä talon pihalle odottamaan. Pöllö on myös niin väsynyt matkastaan, että se lentää läheiseen metsään lepäämään.
7. Tänään on Liisan syntymäpäivä. Tytöt menevät pihalle pakettien luo ja niistä kuuluu merkillistä yninää. Silloin tytöille tulee hoppu avata paketteja, koska he tajuavat niissä olevan jotain elävää. Paketeista löytyy kuusi kultaista poroa. Porot alkavat heti tanssimaan pihamaalla. Tytöt ovat innoissaan ja tanssivat mukana, kunnes perheen isä, herra Pekka Sauvanen saapuu pihalle ja antaa Liisalle oman lahjan vanhemmilta. Liisa saa isältään ikioman pöllön. Liisa miettii pitkään, minkä antaa pöllölleen nimeksi. Hän päästää pöllön metsään tutustumaan Haraldin omaan pöllöön. Äitikin tulee ihmettelemään uusia lahjoja ja kutsuu sen jälkeen lapset sisälle syömään kakkua. Illalla Liisa kutsuu pöllönsä sisälle ja kirjoittaa pitkän kiitoskirjeen Haraldille Tylypahkaan. Hän kehuu porojen taikaominaisuuksia, joista vasta pieni osa on paljastunut. Porot ovat todella taitavia tanssimaan ja ne eivät väsy koskaan. Ne pystyvät myös lentämään.8. Liisalla on nyt paljon lemmikkejä ja niiden ruokkimiseen menee paljon aikaa. Pöllö syö tietenkin pöllön namuja ja nämä taikaporot ovat kaikkiruokaisia. Ne saavat syödä jopa Elsan kalapuikot, joita Elsa ei itse jaksanut syödä. Myös jättitomaatti kelpaa poroille. Siitä riittää ruokaa monelle, koska se on taijalla paisutettu.9. Pekka-isä on käynyt velhomarketissa ja toi tytöille tuliaisia. Liisa sai taikavahaliidut, joilla voi piirtää nurmikolle, hiekalle tai jopa lumelle. Liisa on taitava piirtämään. Elsa saa pomppupallon, joka ei mene rikki edes kivikossa. Se pomppii puidenlatvojakin korkeammalle ja siitä ei voi tippua. Se liimaa pomppijan pyllyn palloon kiinni, kunnes pomppija itse komentaa palloa päästämään irti. Elsa on riemuissaan ja pyytää kaikkia katsomaan temppujaan. Äiti ottaa taikakameralla kuvia ja lähettää niitä Tylypahkaan Haraldille.


10. Tylypahkassa:
Tylypahkassa on Hagridin pitämä taikaolentojen tunti. Harald ja muut rohkelikot ovat kielletyn metsän laitamilla luihuisten kanssa hoitamassa käärmeitä. Käärmeet sihisevät ja monet luihuiset teeskentelevät ymmärtävänsä kärmeskieltä. Lopputunnista Hagridkin huomaa luihuisten pilailevan ja sanoo:
- Kuulkaas poijat, Tylypahkassa ei oo kukaan puhunu kärmeskieltä sitte Harry Potterin jälkeen. Turha yrittää.
Hagrid ei kuitenkaan huomaa, että luihuispoika Sam Malfoy ottaa yhden käärmeen kaapunsa alle ja vie sen salaa linnaan.


11. Seuraavana päivänä muodonmuutosten tunnilla Harald sai muistutuksen luihuisten ilkeilystä, koska Sam Malfoy oli laittanut käärmeen Haraldin tuolille ja Harald ei ollut varuillaan ja istui käärmeen päälle, joka tietysti pisti hänen takamukseensa. Haraldin suusta tuli vaahtoa ja hänen silmänsä pyörivät päässä ja pian hänen vartalonsa kramppasi ja hän vaipui lattialle makaamaan.

Sillon muodonmuutosten opettaja Luna Lovekiva käveli uneksien luokkaan ja kompastui Haraldiin. Luna kuitenkin osasi lukilitista niin taitavasti, että tajusi heti Samin tehneen kepposen. Hän lähetti jänis suojeliuksen luihuisten tuvan johtajalle, Pansy Parkinsonille kertomaan tapahtuneesta, jotta Sam saisi kunnon rangaistuksen. Harald joutui sairaalasiipeen parannettavaksi. Sairaalasiiven ikkunasta Harald katsoi kyllästyneenä kaksosten kanssa, kuinka tiluksilla lenteli kaksi jättiläisleppäkerttua.
Kaksoset sanovat yhteen ääneen:
- Joku on taas käynyt Pilapuodissa ostoksilla.

12. Joulu lähestyy ja rehtori McKarmiva antaa aamiaisella tiedotuksen joulun ajan ohjelmasta:
- Tämä on Tylypahkan historian viidessadas joulu, joten juhlimme sitä aivan erityisellä tavalla. Kaikki Tylypahkalaisten perheet on kutsuttu vierailulle. Henkilökuntaa onkin ohjeistettu laajentamaan tupien sisätiloja siten, että niihin voidaan majoittaa paljon Tylypahkalaisten sukulaisia. Tylypahkasta on nyt tullut monikulttuurinen taikakoulu, koska myös Suomen velhot ja noidat käyvät tätä koulua. Ottakaa oikein ystävällisesti vastaan myös suomalaiset vieraamme, jotka eivät ole ennen käyneet täällä.
- Hagrid, voisitko sinä hakea kielletystä metsästä Tylypahkan pihalle oikein kauniin joulukuusen, jotta vieraat pääsisivät jo saapuessaan joulutunnelmaan.


13. Sauvasten perhe on aivan tohkeissaan saamastaan kutsusta Tylypahkaan jouluksi. Liisa hyppii tasajalkaa ja tanssii voitontanssia. Elsa on huolissaan, tuleeko joulupukki Tylypahkaan. Äiti alkaa heti pohtia, kuka hoitaisi perheen poroja reissun aikana. Ongelmaan löytyi kuitenkin ratkaisu, koska metsän toisella puolella asuivat eläkeläiset mummi ja vaari. Heitä ei oltu kutsuttu Tylypahkaan joulua viettämään, joten heillä olisi hyvin aikaa hoitaa poroja. Liisa kirjoitti porojen hoito-ohjeet pergamentille ja kävi viemässä sen mummolansa jästipostilaatikkoon. Mummi ja vaari olivat myös taikaväkeä, joten heihin voi luottaa erikoisten taikaporojen hoidossa.

Seuraavana päivänä Liisa ja Elsa lähtivät viemään poroja mummolan puolelle, jotta hoitaminen olisi vaivattomampaa. Mummi olikin leiponut tuoretta pullaa ja pöydän ääressä vaari intoutui kertomaan omasta kouluajastaan suomalaisessa Suopahkassa.
Vaari:
- Oli se vaan harmi, että Suopahka piti sulkea. Se oli maailman paras velhokoulu. Sinne päästiin Helsingin rautatieasemalta laiturilta 3 ja ½. Junamatka kesti koko päivän ja iltapimeällä jatkoimme matkaa vielä taikaporoilla. Suopahkan sijainnista minulle ei ole paljon tietoa, mutta arvelen sen olleen lapissa, koska ympärillä oli paljon tuntureita. Suopahkan ruuat valmisti joulutontut, toisin kuin Tylypahkassa. Meillä olikin aina tosi jouluiset ruuat.
Muodonmuutosten opettajamme opetti meitä loihtimaan revontulia taivaalle. Jästit luulivat sitä erikoiseksi luonnon ilmiöksi, mutta kyse oli vaan Suopahkalaisten kuvaamataidon tunnista. Rehtorimme piti taiteesta, joten taivastaide oli meillä pakollisena oppiaineena ykkösluokalla.
Suopahkalaisia ei lajiteltu tupiin lainkaan, vaan kaikki oppilaat olivat kahdessa makuusalissa. Poikia oli siihen aikaan 40 ja tyttöjä 50. Suopahkan sulkemisesta puhuttiin jo minun kouluaikanani, koska Suopahka oli aika homehtunut ja rähjäinen rakennus. Onneksi McKarmiva suostui ottamaan suomalaiset noidat ja velhot omaan kouluunsa toistaiseksi. Voi olla, että Suomen taikaministeriö päättää rakeenuttaa uuden Suopahkan tulevaisuudessa ja kenties Elsa ehtii päästä opiskelemaan oman maamme pikkuriikkiseen velhokouluun.

14. Tylypahkassa jouluvalmistelut ovat täydessä käynnissä. 500 vuotisjuhlan takia kaikki pistävät parastaan. Professori Luna pitää muodonmuutosten tuntia ulkona. Haraldin luokan tehtävänä on tehdä lumiukkoja. Sam Malfoy laittoi omalle lumiukolleen piipun suuhun. Kaikki saivat opetella muuttamaan lumiukkonsa eläviksi. Kun rehtori McKarmiva käveli pihan poikki mennessään Kolmeen luudanvarteen kermakaljalle, hän keksi pyytää oppilaita taikomaan lumiukoille laulu- ja tanssitaidon. Sam Malfoyn lumiukolle McKarmiva loitsi kuitenkin itse eri taijan. Siitä lumiukosta tuli tupakoinnin vaaroista saarnaava lumiukko, joka kuljeskeli pitkin pihaa muistuttaen koululaisia tupakan haitoista.15. Yhdeksän päivää jouluaattoon. Tylypahkan koristelu on täydessä käynnissä ja kaikki oppilaat osallistuvat koristeluun. Auta koristeluissa piirtämällä linnan ikkunoihin jouluverhoja ja koristeita ikkunaan. Kurkista myös Tylypahkan jästipostilaatikkoon. Sinne on tullut paljon paketteja jästisyntyisten lasten vanhemmilta ja Britannian pääministeriltä. Nykyään ministeri on hyvissä väleissä taikamaailman kanssa, koska heiltä saa apua politiikan kiemuroihin.

Haraldia ei koristelupuoli innosta, joten hän lähtee kaksosten kanssa kävelylle kiellettyyn metsään. Kaksoset silittävät thresdaaleja, mutta Harald tuijottelee tylsistyneenä maahan, koska ei näe otuksia lainkaan. Potkiessaan polulta lunta pois, hän huomaa yhtäkkiä maassa jotain kiiltävää. Se on kuin onkin elpymyskivi, jonka Harry Potter hukkasi metsään kauan sitten. Harald poimi elpymyskiven maasta ja näyttää sitä kaksosille. Kaksoset hymyilevät hiukan ja alkavat pohtia, vieläkö se toimisi. He päättivät kokeilla elpymyskiveä ja kutsuivat paikalle omat vanhempansa, jotka olivat kuolleet heidän ollessaan pieniä. He olivat todella iloisia saadessaan jouluksi Tylypahkaan sittenkin omaa sukuaan. Heillä oli paljon puhuttavaa keskenään, joten Harald lähti omia aikojaan kävelemään Hagridin mökille ja meni sinne teelle. Hagridin leipomistaidot eivät olleet vuosien saatossa parantuneet yhtään, mutta kohteliaasti hän sai niitä kuitenkin nieltyä. Tanskandokki Tora oli kuollut vanhuuteen vähän aikaa sitten ja Hagrid kaipasi piristystä. Haraldin repussa oli sopivasti Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -oppikirja ja he lukivat sitä yhdessä ja pohtivat, millaisen lemmikin Hagrid hankkisin Toran tilalle. Kiellettyyn metsään ei voisi viedä mitään pelokasta eläintä, joten Harald suositteli sutta. Se olisi hurjempi kuin koira, mutta kuitenkin kesytettävissä. Hagrid lähtikin heti Viistokujan eläinkauppaan tutkimaan, olisiko siellä susia myynnissä.

16. Liisa on odottanut kovasti Tylypahkan reissua. Vanhemmat eivät vielä ehdi lähteä, mutta lopulta Liisa saa luvan lähteä sinne vähän etuajassa noitaystävänsä Saagan kanssa. Heitä varten isä järjestää porttiavainkyydin suoraan Tylypahkan pihalle, jotta he eivät voi eksyä matkalla. Haraldille lähetetään pöllö, jotta hän osaa olla tyttöjä vastassa. Porttiavaimena toimii tällä kertaa kello ja lähtöpaikkana on jälleen kotimetsän reuna. Tyttöjä jännittää kovasti, koska he eivät ole koskaan saaneet matkustaa porttiavaimella päineen. Kaikki sujuu kuitenkin moitteetta.17. Tylypahkaan tullessa ongelmia alkaa kuitenkin esiintyä. Ensinnäkin Tylypahkassa on kova lumipyry. Lunta on niin paljon, että heidän täytyy aivan kontata linnaa kohti matkalaukut mukanaan. Se on hyvin vaivalloista. Heitä ärsyttää lisäksi yksi lumiukko, joka polttaa piippua heidän vieressään ja jupisee koko ajan kuinka vaarallista tupakointi on. Tytöillä ei ole vielä taikasauvoja, joten he eivät voi kiusankappalleelleen mitään.

Haraldin piti olla vastassa, mutta häntä ei näy missään. Onneksi Hagridin uusi susi huomaa heidät lumipyryssäkin ja ulvoo Hagridin paikalle. Hagrid puhuttelee tyttöjä ystävällisesti ja noistaa toisen toiselle olkapäälle ja toisen toiselle ja kantaa heidät linnaan sisälle. Susi juoksentelee piippulumiukon ympärillä ja estää häntä seuraamasta enää mukana. Linnassa rehtori McKarmiva tulee tyttöjä tervehtimään, ovathan he ensimmäiset jouluvieraat ja vielä Suomesta. McKarmiva kutsuukin tytöt rehtorin kansliaan ja tarjoaa heille keksejä. Kanslia ei ole muuttunut tippaakaan Harry Potterin ajoilta. Dumbledoren muotokuvakin on kiinnostunut suomalaisista vieraista ja aukaisee silmänsä. Dumbledore toivottaa tytöt tervetulleiksi Tylypahkaan ja kyselee Suomalaisista velhoperinteistä.
McKarmiva huomaa tytöt teräväpäisiksi ja antaa heille luvan osallistua Haraldin vuosikurssin oppitunneille jouluun asti. Hän antaa tytöille lainaan taikasauvat, mutta varoittaa, että ne eivät toimi heillä yhtä hyvin kuin heidän tulevat omat sauvansa, jotka he saavat Ollivanderin sauvapuodista parin vuoden päästä.


18. Hagridin susi osoittautuu älykkääksi eläimeksi ja se johdattaa tytöt rohkelikkotornin sivuun tehtyyn lisätorniin majoittumaan. Siellä on heille oma pienen pieni ullakkohuone, jossa on kerrossänky ja takka. Haraldin tehtävänä oli koristella Rohkelikkojen vierastorni, mutta hän ei ole kovin innokas käden taidoissa, joten koristelu jäi Liisan ja Saagan mieluisaksi tehtäväksi. Kotitontut toivat heille askartelumateriaalia ja sytyttivät takkaan tulen.
Saaga: - Missähän Harald on. Häntä emme ole vielä nähneet?
Liisa: - Harald on aika hajamielinen. Hän varmaan nörttäisi jossain nurkassa, jos täällä olisi netti. Alan olemaan aika huolissani hänestä. Kai hän huomenna ilmestyy ensimmäiselle taikajuomien tunnillemme.

Tytöt olivat jo sängyissään, kun he yhtäkkiä huomasivat ikkunansa ulkopuolella lentelevän sudenkorentoja.
Liisa: - Miten talvella voi olla sudenkorentoja ulkona?
Saaga: - Katso, pöllö koputtaa nokalla ikkunaamme.
Tytöt päästävät pöllön sisään ja lukevat Hagridilta tulleen kirjeen.
Ajattelin, että teillä saattaa olla koti-ikävä näin ensimmäisenä iltana ja haluankin ilahduttaa teitä taikasudenkorennoilla. Jos laulatte oikein kauniisti, niin niiden siivistä lähtee kimalletta. Älkää ottako niitä kuitenkaan sisälle. Ne ovat suuttuessaan häijyjä olentoja.”

19. Liisa ja Saaga heräävät ensimmäiseen Tylypahkan aamuunsa ja lähtevät etsimään suurta salia omin nokkineen. Heidän kielitaitonsa on vielä vähän heikko eivätkä he muista, miten kysytään reittiä. Harry Potter -kirjat he kuitenkin osaavat lähes ulkoa ja muistelevat suuren salin olevan alakerrassa, lähellä pääovea. Lopulta he pääsevät syömään paahtoleipää ja kurpitsamehua ja löytävät Liisan serkun Annan, joka johdattaa heidät taikajuomien tunnille.

Oppitunnilla professori Kuhnusarvio ihmettelee, missä Harald ja kaksoset mahtavat olla. Hän kuitenkin ottaa tytöt mielellään vastaan ja huomaa heidät näppäriksi taikajuomien valmistajiksi. Tytöt onnistuvat valmistamaan mallikelpoista näkymättömyysjuomaa, jonka avulla he voivat olla tunnin ajan näkymättömiä. Juoma oli tarkoitus katouttaa, mutta tytöt eivät osaa sitä taikaa ja laittoivat pikkupullonsa laukkuunsa.

Välitunnilla tytöt menevät ulos nauttimaan ihanasta talvisäästä ja runsaasta lumesta. Kukaan ei huomaa heitä, koska he ottivat tilkan näkymättömyysjuomaa. Voron kissa, Norriska haistelee kummissaan pihamaalla ja miettii, miksi hän haistaa ulkomaalaisia ihmisiä, mutta ei näe niitä missään.20. Haraldia ei löydy sairaalasiivestä eikä rohkelikkotornista. Hagridin susi on tutkinut kielletyn metsän eikä kadonneita lapsia löydy sieltäkään. Lopulta McKarmiva päättää laittaa Sauvasille pöllön ja kertoa, että heidän lapsensa on kadonnut Tylypahkan tiluksilta.
Sauvasten vanhemmat hätääntyvät ja pakkaavat kiireesti itsensä Tylypahkaa lähtöä varten. Vasta ulkona perhe huomaa, että heillä ei ole porttiavainta lainkaan. Isä käy hakemassa sisältä hätäpäissään tuolin ja taikoo sen porttiavaimeksi, jotta isä, äiti ja Elsa pääsevät nopeasti lähtemään.
21. Rehtorin kansliassa on kriisikokous, jossa on kadonneiden lasten vanhempia, tupien johtajia ja tietysti Elsa, koska hän ei uskalla olla vanhemmistaan erossa oudossa paikassa. Sauvasille selviää, että muitakin on kadonnut koululta. Lily on erityisen huolissaan, koska hänen kolmasluokkalainen tyttärensä Lucy on kadonnut. Sauvasten äiti hämmästyy suuresti siitä, että Haraldin luokkalainen Lucy olikin Potterien sukua.

- Harald on kyllä kertonut juttuja Lucysta, mutta en arvannut, että hän kuuluu Potterien kuuluisaan sukuun, Sauvasten äiti sanoo.
- Menin naimisiin Korpinkynnen Susan Bonesin pojan kanssa ja siksi kaksosten sukunimi on Bones eikä Potter, kertoo Lily.

Ovelle koputetaan ja sisään astuu Harry Potter.
- McKarmiva, saanko tulla kriisikokoukseen mukaan, kysyy Harry.
- Tottakai olet aina tervetullut kansliaani, Harry. Tilannehan on se, että Harald Sauvanen Suomesta, Bonesin kaksoset ja Lucy Potter Bones ovat olleet kateissa jo vuorokauden eikä heitä ole löydetty sisältä eikä tiluksilta. Heidän on pakko olla linnan ulkopuolella. Kaksosten vanhemmat ovat kuolleet, joten he ovat asuneet Lilyn perheessä jo pitkään, McKarmiva sanoi.

- Arvatenkin kaikki neljä ovat hukassa samassa paikassa. Kaksoset ovat Haraldin parhaita kavereita ja Lucy pitää kaksosia veljinään ja lähtee helposti mukaan seikkailuun, jos sellainen vaan on tarjolla? Harry aprikoi.

- Hagrid on keskustellut kielletyn metsän kentaurien kanssa ja kaksoset ja Harald on nähty viimeksi siellä. Kentaurit kuulivat lasten puhuvan elpymyskivestä, kertoi McKarmiva.
- Onko elpymyskiveni löytynyt? Jos löytäjinä olivat kaksoset, niin tiedän kyllä, kenet he ovat kutsuneet. Jättäkää tämä vain minun huolekseni. Tiedän, mistä etsiä, vakuuttaa Harry.
- Huh, luotamme sinuun täysin, Harry, Sauvaset sanovat yhteen ääneen.

-Äiti, saanko leikkiä tuolla vadilla? Elsa kysyy.
- Et missään nimessä, se on ajatuseula, äiti vastaa.22. Kaksoset hakivat Lucyn mukaan seikkailuun, koska Lucy ei olisi ikinä antanut anteeksi, jos hänet olisi jätetty ulkopuolelle. Niimpä kaksoset, Lucy, Harald ja kaksosten vanhempien muistot seikkailivat hormiverkolla Godrikin notkoon kaksosten lapsuuden kotiin, koska kaksosten äiti oli kertonut sieltä löytyvän jotain tärkeää, jota ministeriö ei ole löytänyt taloa tyhjennettäessä. Heidän kotitalonsa takan sisällä heille tuli pieni pulma, koska takka oli suljettu laudoilla. Heidän oli pakko taikomalla räjäyttää takka, jotta he pääsivät typötyhjään ja pölyiseen taloon.

Kaksosten vanhemmat neuvoivat nelikon kellariin, josta löytyi irrallinen lattialankku. Sieltä paljastui velhokultaa ja testamentti. Lapset avasivat testamentin ja siinä luki:

Rakkaat kaksoset

Jos kuolemme äkillisesti, niin tämä kultasäkki on teitä varten säästettyä rahaa. Näiden avulla pystytte opiskelemaan. Säkissä on myös avain Irvetan holviin, josta löydätte sukumme aarteita. Saatte holvin sisällön käyttöönne vasta täysi-ikäisinä. Katsokaa säkissä olevaa albumia. Sitä kautta pääsette tutustumaan omaan sukuunne lisää ja voitte muistella perheemme mukavia hetkiä. Olemme sopineet kumminne Lily Potter Bonesin kanssa, että hän huolehtii teistä, jos meidän sairautemme ei ole parannettavissa. Nauttikaa elämästänne ja pitäkää hauskaa.

Terveisin Äiti ja isä.”

Kaksoset katsovat albumia kaikessa rauhassa ja Lucy ja Harald käyvät ulkona kävelyllä. He käyvät katsomassa paikallisia nähtävyyksiä eli Lucyn mummolan raunioita ja kirkkoa ja hautausmaata. Lucy kertoo Haraldille sukunsa jouluista:

- Meillä on aina ihania sukujouluja. Harry-vaari järjestää lapsenlapsille tarkkuusammuntakilpailjuja sauvoilla. Hermione järjestää tietovisoja Tylypahkan historian kirjasta, joissa on vaivaantunut tunnelma, koska vain hän tietää vastaukset ja Hermione aina suureen ääneen ihmettelee muiden tietämättömyyttä. Ron ja Harry nauravat katketakseen Hermionen touhotukselle ja epätoivoiselle yritykselle sivistää nuorta väkeä. Ron antaa serkuille ja pikkuserkuille joululahjaksi Pilapuodin tuotteita, joista heillä riittää hupia pitkälle yöhön asti. George järjestää perinteisesti ilotulituksen keskiyöllä ja Ginny hukuttaa kaikki jouluruokiin ja herkkuihin.

- Me vietetään joulua Suomessa yleensä mummin ja vaarin kanssa, koska he asuvat kätevästi lähellä. Vaari intoilee jotain historiasta ja mummi neuloo sukkia. Me perheen kanssa lanitetaan jästipelejä tietokoneilla ja Elsa rääkkää vaaria. Tänä jouluna mummi ja vaari ovat keskenään ja hoitavat meidän poroja. Lähetin heille aamulla joululahjoja ja yhden taikapukin.
23. Yhtäkkiä kuuluu kolinaa ja Harry Potter ilmestyy hormiverkosta räjähtäneelle takalle. Kaksoset säikähtävät ja tiputtavat vahingossa elpymyskiven irrotetun lattialankun pohjalle. Juuri, kun Harry on alkamassa moittia kaksosia karkaamisesta, niin kuuluu lisää kolinaa ja takasta putkahtaa 10 auroria sauvat ojossa kaksosia kohden.
- Havaitsimme alaikäisen taikovan räjäytysloitsun tässä osoitteessa. Teidät on pidätetty, sanoo yksi auroreista.
- Anteeksi, me vaan tulimme hakemaan perintöämme emmekä me taikoneet mitään. Taijan langetti Lucy, toinen kaksosista tilittää.
- Missä lapsenlapseni nyt on? kysyy Harry.
- Ulkona, kaksoset vastaavat yhteen ääneen.
- Te aurorit voitte mennä nyt takaisin taikaministeriöön, minä kyllä voin hoitaa tämän yksinkin auririviraston johtajan ja isoisän roolissa. Harry sanoo.

Harry lähtee ulos etsimään Haraldia ja Lucya ja löytää heidät hautausmaalta Lily ja james Potterien haudalta. Harry tulee keskeyttäneeksi romanttisen kohtauksen, jossa Harald pyytää Lucya joulutanssiaisiin parikseen. Lucy mulkaisee vihaisesti vaariaan, mutta halaa Haraldia ja lupautuu tanssiaisissa hänen parikseen.

Harry vie kaikki lapset takaisin Tylypahkaan ja Rohkelikkojen nykyinen tuvanjohtaja Neville Longbottom antaa koko karkulaisporukalle rangaistukseksi lumen kolaamista Tylypahkan pihamaalla ilman taikomista. Lapset puhuvat koko kolaamisen ajan huomisista tanssiaisista ja Harald kehuu siskoaan Liisaa ja hänen ystäväänsä Saagaa hyviksi tanssijoiksi ja lopulta kaksoset suostuvat ottamaan heidät tanssipareikseen.24. Jouluaatto Tylypahkassa on ikimuistoinen. Väkeä on paljon ja kotitontut pistävät parastaan tonttulakit päässään. Jouluaterian jälkeen pidettään yhteinen joulujuhla laajennetussa suuressa salissa ja siellä nähdään hienoja esityksiä, joita Tylypahkalaiset ovat harjoitelleet sukulaisiaan varten. Taikaministeri Hermione Granger pitää pitkän juhlapuheen ja kehuu Tylypahkan nykyistä tasoa ja muistelee Tylypahkan hisoriaa ja kannustaa kaikkia oppilaita lukemaan kevyenä iltalukemisena kuuluisan teoksen Tylypahkan historia.
(Jostain syystä tässä kohtaa puhetta Ron ja Harry jälkeläisineen yrittävät peitellä nauruaan yskällä.)

Vihdoinkin päästään odotettuihin tanssiaisiin. McKarmiva taikoo tupapöydät pois ja bändi alkaa soittaa. Tanssilattialle siirtyy ensimmäisenä Horatius Kuhnusarvio, joka hakee kohteliaasti rehtorin tanssiparikseen. Taikaministeri Hermione hakee Ronin tanssimaan. Georgea naurattaa, kun Ron punastelee ja sekoaa askelissaan. Harry tanssii tietenkin vaimonsa Ginnyn kanssa, Harald Lucyn kanssa ja Liisa ja Saaga kaksosten kanssa. Kaikki hämmästyvät, kun professori Longbottom hakee parikseen Lunaa. Neville tanssii hyvin, mutta Lunan tanssi on edelleen hyvin erikoista ja hänen hiuksensa näyttävät elävän ja liikkuvan koko ajan. Ginny kertookin Harrylle, että Lunan hiuksissa on eläviä lirppuvia loistoveikkoja ja ne tekevät hänen hiuksistaan niin kauniin eläväisen näköiset.

Lopuksi kaikki vieraat saavat mennä ulos katsomaan joulupukkeja, jotka lajittelevat lahjoja omistajilleen. George ja Ron ovat järjestäneet Tylypahkan ylle ilotulituksen. Kaikki vieraat ovat onnellisia ja halaavat toisiaan ja toivottavat toisilleen hyvää joulua eikä kenelläkään muulla ole kiire avaamaan lahjoja, paitsi Elsalle, joka on salaa ehtinyt avata paketistaan leikkiluudanvarren ja lentää nyt ympäri Tylypahkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti