perjantai 31. heinäkuuta 2015

Shampooton elämä

Luin tällaisen uutisen ja hurahdin heti kokeilemaan shampootonta elämää. Itseänikin ahdistaa kaikenlaisten kemikaalien turha käyttäminen ja nyt olen kotiäitinä, joten ulkonäölläni on hyvin vähän väliä. Osittain samasta syystä en ole meikannut juurikaan elämäni aikana. Suurin syy meikkaamattomuuteen on kuitenkin syvä laiskuus ja piittaamattomuus omasta ulkonäöstä.

Lapsena pesin kerran naapurin mummolassa hiukset raa'alla kananmunalla. Leikin vanhanaikaista elämää ja se oli hauskaa. Tänään, varmaan 20 vuotta myöhemmin toistin kananmunapesun. Vastaisuudessa otan kyllä munan pois jääkaapista etukäteen, koska jääkaappikylmä muna tuntui aika viileältä päässä.

Mulle saa antaa vinkkejä shampoon korvikkeista, jos joku on niitä enemmänkin kokeillut.


Viikon kuluttua

Hiukset on nyt munan keltuaisilla pestyjä jo useampaan kertaan. Huomasin, että pitkät hiukseni tarvivat ainakin kahden munan keltuaiset puhdistuakseen. Opin myös kuinka tärkeää on pestä kuumalla vedellä, jotta rasva irtoaa ja lopuksi huuhdellaan viileällä, jotta huokoset menevät kiinni. Sillä on oikeasti merkitystä.

Sain myös valaistuksen siitä, ettei hiusten kannata olla niin pitkät, että niiden harjaaminen kestää vartin ja laiskana ihmisenä en jaksa harjata kunnolla usein, joten pidän aina lettiä niskassa. Hetken mielijohteesta sain mieheni leikkaamaan hiuksistani 15-20 cm pois ja kyllä oon tykännyt. Hiukset eivät takkuunnu lainkaan samaan tahtiin, vaikka ovat luonnonkiharat ja niitä voi jopa pitää auki, koska niiden kanssa pärjää kohtuullisella vaivalla. Pitkät hiukseni ovat nyt lasipurkissa säilössä. Jos joskus saan riittävästi agressiota aikaan, niin vien ne peruukkien tekomateriaaleiksi.




Uusina viritelminä testailen nyt hamppusaippuaa ja Kehäkukka hiustenhoitoainetta. Molemmat luomuja. Ensivaikutelma on aika karheat hiukset, mutta puhtaan oloiset. Suositellaan useampaa käyttökertaa ennen tuomitsemista. Niitä odotellessa.


Hamppusaippua hiuksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti