tiistai 18. joulukuuta 2018




12. joulukuuta




Azkabanin vankilassa:

Harry Potter saapuu velhovankilaan tutkimaan ankeuttajien vartiointitoimintaa ja aurorien kykyä vahtia sekä vankeja, että ankeuttajia. Hän saa tietää, että aurorit väsyvät suojeliusloitsunsa kanssa nopeammin kuin ennen. Harry komentaa ankeuttajat siirtymään kauemmas merelle, jotta hän voi tarkastaa vangit ja kuulustella heitä. Vankien joukossa on vielä paljon vanhoja Voldemortin kannattajia. Harry jututti erityisesti Yaxleyta, koska hän oli ollut niin vahvassa asemassa Voldemortin ollessa vallassa. Yaxley toimi silloin taikalainvalvontaosaston päällikkönä ja osallistui ahkerasti jästisyntyisten vainoihin ja kuulusteluihin. Yaxley pääsi Voldemortin huomion keskipisteeksi langetettuaan komennuskirouksen Pius Sakiaan.

- No niin Yaxley, miten hurisee, Potter aloittaa.
- Miten ”ystäväni” George Weasley ja Lee Jordan voivat? Yaxley vastaa.
- Hyvin voivat tietenkin, toisin kuin sinä. Lee Jordan on edelleen velhoradiossa töissä ja Georgen pilapuoti tuottaa rutkasti voittoa. Miten olette pärjännee ankeuttajien kanssa? Harry kysyy.
- No olihan täällä vähän turhankin tylsää ennen heitä. Nyt ei ole paljon naurrattanut. Yaxley vastaa ja nauraa tekonaurua.
- Tuossa sinulle hiukan teetä, ole hyvä. Harry sanoo kohteliaasti ja kaataa Yaxleyn kuppiin teetä, jossa on totuusseerumia.
- Kiitos teestä, Harry, olet aina ollut liian kiltti auroriksi. Yaxley toteaa.
- Kerrohan nyt ihan kaikessa rauhassa, mitä täällä Azkabanissa on tekeillä? Harry kysyy ja ottaa rennon asennon.
- No ankeuttajat koittavat tehdä sopimuksia vankien kanssa. Ne keräävät tietoa ja ovat vastalahjaksi vähän kauempana kyseisestä vangista, jos tiedot ovat arvokkaita. Ankeuttajathan imevät kaiken ilon, joten ne pystyvät imemään läheisen velhon aivoista paljon tietoa samalla. Ankeuttajat varmasti miettivät vapautumismahdollisuuksia itselleen ja ne rakastavat sekasortoa, jotan vankien vapauttaminen on varmasti käynyt heidän mielessään.
- Onko kukaan vielä paennut? Harry kysyy.
- En ole nähnyt mitään, mutta yksi vanki kyllä kuoli yllättävän nopeasti ankeuttajien tultua. Omaiset hakivat hänet arkussa, koska Hermionen mielestä ruumiita ei tarvitse enää haudata vankilan läheisyyteen.
- Kuka tämä henkilö on tai oli? Harry kysyy.
- Macnair. Yaxley kuiskaa.
- Ai se, joka yritti tapaa Hiinokan Hagridilta ja joka vei pirunnuoran Pyhään Mungoon ja tappoi sillä ennuksen? Harry jatkaa.
- Justiinsa se. Yaxley myöntää.
- Kiitti kauheesti. Nähdään. Harry sanoo ja poistuu paikalta.



Hagridin mökki:

Kop kop

-Voi pirskules sentään. Ei kai tuo meinaa olla ite Potter ovella? Hagrid taivastelee liikuttuneena.
- Sinä oot kutsunut mua Potteriksi vain silloin, kun oon ollu pahanteossa. Saanko tulla sisään? Harry virnistää.
- Tuu veikkonen, täällä on tarjolla teetä ja salmiakkisuklaata. Yhet suomalaiset kersat toi niitä mulle tuliaisina, mutten saa niitä millään loppumaan. On niin oudon makuista. Hagrid tunnustaa.
- Kävin sitten Azkabanissa ja sain selville, että Macnair on ehkä teeskennellyt kuollutta ja päässyt arkussa vapaaksi. Harry kertoo totisena.
- Jaa se ei vissiin oo mun ylimpiä ystäviä nykyään, koska juur mää tainnutin sen Voldemortin sodassa heittämällä sen suuren salin seinään. Se oli oikein jästimäinen tainnutustapaus. Hagrid muistelee.
- Siksi juuri tulin ensimmäisenä tänne kertomaan siitä. Harry huokaa.
- No juohan nyt teesi, niin mietitään, mitä on tehtävissä. Se tulee, mikä tulee ja me tehään, mitä täytyy. Hagrid rauhoittelee Harrya.
- Nyt olis varmaan paikallaan koota porukkaa ja kutsua Neville ja Lunakin häämatkaltaan Tylypahkaan. Me tarvitaan kaikkien aivot töihin. Macnair ei oo mikään tyhmä kuolonsyöjä. Se tekee älykkäitä murhia, kuten se pirunnuoran käyttökin. Minäpä lähetän Thresdalin hakemaan nuorta paria. Luna varmasti ilahtuu kyydistä. Hargid muistelee.

Hagridin pihalla:

- Saaga, Riina, Aada! Tuokaa mulle yks Thresdaali, niin neuvon sen reissuun. Hagrid huutaa tytöille.

Tytöt houkuttelevat Thresdaalin hirvenlihalla ja taputtelevat sitä niin ylös kuin ylettävät.
- Tämä haluais lähteä. Riina sanoo.
- Kiitti, Riina. Se saa lähteä nyt pitkälle matkalle Ruotsiin, koska Luna halusi tutkia häämatkallaan lirppuvia loistoveikkoja lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti