tiistai 18. joulukuuta 2018


13. joulukuuta


Rehtorin kanslia


Kriisipalaverissa: Hagrid, Luna, Neville, Janne, Albus, McKarmiva...

McKarmiva:
- Mukavaa, että pääsitte kaikki opettajat paikalle. Tervetuloa Luna ja Neville häämatkalta takaisin kouluun. Pahoitteluni loman keskeytyksestä, mutta teidän älykkyyttänne ja taitojanne kaivataan täällä nyt kipeästi. Hyvä, että taikaministerikin ehti tulla mukaan Potterin ja Ronin kanssa.

- Kiitos vaan. Kyllähän me ehdittiinkin jo viettää häämatkaa tarpeeksi, eikö niin Luna? Neville vastaa.
- Tottahan toki. Emme valitettavasti löytäneet Lerppuvia loistoveikkoja vieläkään, mutta näyttää täälläkin olevan aika mielenkiintoista. Luna kuittaa.

Hagrid:
- Tässähän on nyt kaikkein kiireisintä saada Hiinokka turvaan. Jos Macnair on vapaana ja hengissä, niin hän lähtee varmasti jahtaamaan hevoskotkaani.

- Voi hyvänen aika Hagrid, missä sun suhteellisuudentajusi on? tuhahtaa nuori Albus Potter.

- Hagrid, voit jättää Hiinokan suojelemisen minun lapsieni ja heidän ystäviensä huoleksi. He kyllä pystyvät siihen, Janne rauhoittelee tilannetta.
- Minäpä lähetän heille heti suojeliuksellani viestin, ettei unohdu.

Harry Potter
- Minä lähden aurorijoukon kanssa selvittämään Macnairin tämänhetkistä sijaintia ja kuntoa. Jos Hermionelle sopii, niin minun olisi pikaisesti palkattava lisää auroreita. Väkeni ei millään riitä enää pitämään tilannetta hanskassa.

Hermione:
- Tottakai, Harry, saat vapaat kädet palkata ketä haluat.

-No sitten minä aloitan heti rekrytoinnin tässä ja nyt. Haluan joukkoihini poikani Albuksen. Hänellä on terävä pää ja hän kestää tiukkoja paikkoja. Albus myös tuntee paljon luihuisia ja herättää heissä luottamusta. Harry toteaa.

- Tulen mielelläni, Albus ilahtuu isänsä luottamuksesta.

- Sitten palkkaan mukaani muutaman nuoren ja terävän oppilaan, jos sopii. Ihan muutamaksi päiväksi vaan, jotta saadaan kriisi ohi. Haluaisin, Janne, sinun poikasi ja lapsenlapseni Lucyn joukkoihini. Harry pyytää Jannelta.

- Nooa varmasti ilahtuu, mutta Mari huolestuu. Janne huokaa.

-Koitan pitää nuoret turvassa ja palkkaan näinä päivinä lisää auroreita niin paljon kuin saan vaan värvättyä. Harry vakuuttaa.

- Jääkää te miettimään, mistä taikuuden väheneminen johtuu ja mitä sille voitaisiin tehdä. Minä lähden joukkoineni kentälle etsimään Macnairia ja varmistamaan ankeuttajien pysyminen Azkabanissa. Harry sanoo.
-Ai niin ja Hermione, oletko ihan varma, että uskallat pitää Azkabanissa vielä ankeuttajia? Harry muistuttaa lähtiessään.

Hermione:
- En totisesti anna niiden olla enää siellä. Voisitko Harry huolehtia ankeuttajat takaisin Saharan autiomaahan?

- Tottakai, mutta siihen tarvitaan varmasti kaksinkertainen määrä auroreita kuin toiseen suuntaan vietäessä. Nyt ne ovat erityisen kiukkuisia ja taikuuden väheneminen vaikuttaa velhojen sauvatyöskentelyyn. Harry harmittelee.



Rohkelikkotornissa





Janne, Mari ja Hilla auttavat Nooaa pakkaamaan tavaransa Harryn matkaan. Riina ja Saaga ovat Hiinokan luona ja järjestelevät sille turvatoimia, vaikka kukaan muu kuin Hagrid ei usko, että Hiinokka olisi Macnairin tähtäimessä. Mari pakkaa Nooalle mukaan mummin pullia ja suomalaista glögiä. Mari saa Nooan suostuteltua luopumaan valkoisesta t-paidasta ja pukeutumaan paremmin maastoon sulautuvilla vaatteilla.
Harry Potter auttaa lapsenlastaan Lucya valmistautumaan lähtöön. Mukaan täytyy ottaa tietenkin näkymättömyysviitta valvojaoppilas Max Potterilta.
- Me teemme nyt sen, mikä pitää tehdä pikaisesti ja toivotaan parasta, että aivoriihi Tylypahkan kansliassa keksii sillä aikaa ratkaisun taikuuden vähenemiselle. Se voi johtua Macnairista tai olla johtumatta, mutta joka tapauksessa se tyyppi pitää saada kiinni nyt ja nopeasti. Harry sanoo ennenkuin he lähtevät takasta hormiverkkoon.



Mari, Janne ja Hilla jäävät haikeina vilkuttamaan lähtijöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti