tiistai 18. joulukuuta 2018


15. joulukuuta




Harry Potterin joukko jatkaa omalla tutkimuslinjallaan ja löytävät jalanjälkiä, jotka eivät ole tulleen Macnairin omista saappaista. Nyt he ottavat selvää, kengän koosta ja alkuperästä, jotta pääsisivät murhaajan jäljille. Kenkien pohjista jäi hyvät jäljet, jossa uurteet näkyvät selvästi, joten kengät ovat melko uudet. Harry Potterin työryhmä meneekin seuraavaksi Tylyahoon ja Viistokujalle haravoimaan kenkäkauppoja siltä varalta, että kauppiaalla olisi havaintoja viimeaikaisista kenkien ostajista.

Tylypahkassa Hermionen johtama aivoriihi miettii taikuuden vähenemisen mahdollisia syitä. Vaihtoehtoina on ydinonnettomuus, joka on salattu taikamaailmalta. Ainakin Tchernobylin onnettumuuden aikoihin taikasauvoissa huomattiin pieniä teknisiä vikoja. Toinen vaihtoehto on, että joku pahuuden velho on noussut kaikessa hiljaisuudessa valtaan ja tekee jotain niin syvää taikuutta, ettei sitä ole ennen nähty taikamaailmassa. Ei edes Grindelvaldin eikä Voldemortin tiedetä vähentäneen taikuutta. Hermione lukee Dumbledoren kirjahyllystä muinaisia riimukirjoituksia ja yrittää tulkita niitä.

Mari jättää kaiken tämän muiden murheeksi ja alkaa valmistamaan Hagridin kanssa Tylypahkan joulua. Oppilaat kuitenkin kaipaavat normaalia joulua kaikesta huolimatta ja eiväthän he edes tiedä vielä, että heidän taikavoimansa ovat heikenneet jostain muusta syystä kuin heidän omasta tyhmyydestään ja laiskuudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti