tiistai 18. joulukuuta 2018


17. joulukuuta




Tylypahkassa:

Riina ja Saaga ovat aamiaisella. He eivät lue lehtiä, mutta pian salissa alkaa melkoinen kuhina, kun muut oppilaat ovat lukeneet Päivän profeetasta Ginnyn kirjoittaman artikkelin Azkabanista karanneesta Macnair nimisestä kuolonsyöjästä, joka kuitenkin kuoli pian vapautumisensa jälkeen kotitilallaan. Kukistajana toimi kuuluisa Harry Potter. Lehtiartikkelissa paljastettiin myös törkeästä taikaeläinrääkkäyksestä, joka samalla paljastui taikaeläinteurastamossa ja tila suljetaan välittömästi. Lisäksi Macnairin sukutilan omistajat joutuvat velho-oikeuteen.

Lunan muodonmuutosten tunti ei meinaa millään onnistua. Oppilaat eivät millään onnistu muuttamaan kuppia hiireksi. Eivät edes Riina ja Saaga, vaikka muodonmuutokset esineistä eläimiin on aivan heidän lempipuuhaansa. Luna nuhtelee oppilaita laiskoiksi, mutta se tuntuu tytöistä epäreilulta, koska he tekevät parhaansa ja oikeastaan vielä enemmän kuin edes jaksavat.

Opettajien kesken on sovittu, että taikataitojen heikkeneminen täytyy nyt laittaa oppilaiden syyksi, jotta paniikki ei pääse syntymään vielä. Marin taikapäiväkoti pyörii sentään entisellään ja siellä askarrellaan nyt jouluaskarteluja ja luetaan joulupukkisatuja. Leikkiset taikaluudanvarret toimivat onneksi yhtä hyvin kuin ennenkin.

Rehtorin kansliassa aivoriihi pyörii täyttä häkää. Tutkimukset ovat pahasti jumissa. Ginny on lähetetty toimittajan roolissa utelemaan tilannetta velhomaailmassa. Hän matkustelee nyt ympäri eurooppaa tutkimassa, onko tilanne kansainvälinen vai kansallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti