sunnuntai 25. marraskuuta 2018

10. joulukuuta 2918



Taikaministerin kotona



Taikaministeri Hermione hikeentyy kutsusta aivan täysin. Koulussa on hänen lapsenlapsiaan ja pahinta, mitä Hermionen maailmassa voi tapahtua, on hänen sukulaistensa koulumenestyksen romahtaminen. Ron yrittää puhua hänelle järkeä, että tämä on paljon pienempi ongelma kuin ankeuttajien poistuminen saharan autiomaasta.

-Tämmöisissä pikkuseikkoissa ei pitäisi edes vaivata taikaministeriä. Ron valittaa.
- Onneksi minut kutsuttiin paikalle ja vielä Harrykin. Tylypahkan tason lasku on kiireellisyysluokassa ykkösenä. Hermione touhottaa.
- No, ihan mukavaa käydä tapaamassa Harrya Tylypahkassa. Toivottavasti Ginnykin tulee. Ron miettii.

Tylypahkassa, rehtorin kansliassa



Kaikki opettajat ja Hermione, Harry ja Ron ovat kokoontuneet rehtorin kansliaan ja McKarmiva antaa heille selontekoa siitä, että oppilaiden taikataidot ovat romahtaneet verrattuna viimevuosiin. Kyse ei kuitenkaan ole opetuksen laadun heikkenemisestä, koska myös opettajien taidot ovat ruostuneet.

- Onko ministeriössä havaittu samanlaisia taikojen heikkenemisiä vai onko ongelma paikallinen ja johtuu kenties säästä? McKarmiva kysyy.
- Minun täytyy järjestää ministeriössä taikuuskoe, jotta saamme sen selville. Hermione vastaa.
- Meidän täytyy tarkistaa työntekijöiden kyvyt ainakin suojelius-loitsuun, karkotaseet-loitsuun, naurrettavuus-loitsuun ja mihin vielä? Harry pohtii.
- No kutsuloitsusta ja kangistamisloitsusta on ollut ainakin joskus hyötyä. Otettaisiinko nekin testaukseen. Ron hymyilee.

- Okei, nämä viisi loitsua testataan kaikilta ministeriön työntekijöiltä heti aamulla, kun he saapuvat työpaikalle. Harry, voitko pyytää Ginnyä kirjoittamaan tiedotteen päivän profeettaan? Olisi pitänyt kutsua hänetkin mukaan palaveriin. Hermione pohtii.
- Kiitos kaikille nopeasta reagoinnista, McKarmiva sanoo ja lopettaa palaverin.

Harry taputtaa Albusta selkään.
-Mukavaa nähdä sinua, poika. Onko Jim ollut ihmisiksi?
- Hei isä, Jimillä menee ihan hyvin. Albus toteaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti