sunnuntai 25. marraskuuta 2018

5. joulukuuta 2018


5. joulukuuta

Mari ja Tylypahkan päiväkotilaiset valmistelevat suomalaisille opiskelijoille itsenäisyyspäiväjuhlaa. Hilla ja muut päiväkotilaiset harjoittelevat lauluesityksiä ja kansantanssiesityksiä isommille koululaisille esitettäväksi. Huomista itsenäisyyspäivää varten askarrellaan myös koristeita. Mari opettaa hoitolapsilleen tänään suomalaisia eläimiä ja näyttää kuvia Suomalaisten taikakoulusta, Suopahkasta, jossa hän itse opiskeli taikuutta aikanaan.

Hilla ja Lupinin kaksoistytöt ovat parhaita kavereita. Mari ei ole vieläkään oppinut erottamaan kaksosia toisistaan, mutta Hilla tunnistaa ne. Heillä on kuulemma vähän erilaiset kulmakarvat. Ruokailun jälkeen lapset menevät ulos tutustumaan Hagridin taikaeläimiin. Hagrid on luvannut esitellä niistä vähiten vaarallisia päiväkotilaisille. Maria kyllä vähän jännittää, miten hyvin Hagridin arviointikykyyn voi luottaa.






Ensin päiväkotilaisille esitellään Haisku, joka rakastaa kimaltavia esineitä. Heti, kun Hagrid päästää sen juoksemaan nurmikolle, se kipittää lasten luokse ja varastaa Hillalta rannekorun ja Marilta kaulassa roikkuvan kellon. Hagrid on jo niin vanha, että on aika kömpelö kiinniottaja, joten Lupinin kaksoset ja Hilla juoksevat pitkän tovin Haiskun perässä ja yrittävät saada häntä kiinni. Lopulta Riina ja Saaga tulevat sattumalta lähistölle ja pyydystävät Haiskun.

Seuraavaksi esittelyn saa hevoskotkat. Mari on aivan tyrmistynyt siitä, ettei Hagrid koskaan opi arvioimaan, mikä eläin on lasten kannalta vaarallinen ja mikä ei. Mari saa vaivoin Hagridin ymmärtämään, että pikkulapset eivät voi ratsastaa lentäen hevoskotkilla, koska se on vaarallista eikä heillä ole edes mitään suojavaruteita. Hagrid nostaakin sitten tuosta vaan turhia selittelemättä Marin hevoskotkan kyytiin ja antaa sille lentokäskyn. Vielä lentämistäkin enemmän Mari pelkää, mitä lapsille tapahtuu sillä aikaa, kun ne ovat Hagridin kanssa maassa.

Onneksi ei mitään vakavaa kuitenkaan. Riina ja Saaga ovat vielä pihalla ja vahtivat päiväkotilaisia. Hagrid kutsuu kaikki mökkiinsä kaakaolle. Kaakao onkin hyvää, mutta keksit ovat hiukan vanhentuneet. Hilla ainakin löytää yhdestä keksistä pienen valkoisen madon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti