sunnuntai 25. marraskuuta 2018

6. joulukuuta 2018


6. joulukuuta

Itsenäisyyspäivä




Suomalaisilla on tänään vapaata opiskelusta, koska tämä on heidän kansallinen vapaapäivänsä. Kaikki suomalaiset oppilaat askartelevat itsenäisyyspäivän kunniaksi koristeita suureen saliin. Pian salin ilme muuttuu sinivalkoiseksi suomenlipuista ja sinivalkoisista kynttiläkoristeista. Kotitontut kattavat pöydät sinivalkoisilla astioilla.





Nooa ja Elmo suunnittelevat ja harjoituttavat näytelmän talvisodasta. Näyttelijöiksi lainataan vähän brittejäkin, koska sotakohtauksiin täytyy saada paljon väkeä. Puheenvuoroja on kuitenkin vain suomea osaavilla oppilailla. Riina, Saaga ja Aada saavat esittää Lottia. Oman askarteluosuutensa Nooa antaa vaivihkaa Saagan tehtäväksi.



Mari on viettänyt viime päivinä paljon aikaa kotitonttujen keittiössä ja antanut reseptejä suomalaisten ruokien valmistamiseksi. Luvassa on poronkäristystä ja muusia. Jälkiruuaksi kotitontut valmistavat pullia, mansikkarahkaa ja mokkapaloja. Tämä ruoka tarjotaan koko Tylypahkan väelle, jotta hekin pääsevät kosketuksiin suomalaisiin perinteisiin. Brittiläiset oppilaat nyrpistävät nenäänsä aika monelle suomalaiselle ruoalle, mutta Helena-mummin reseptillä tehty pulla kelpaa kaikille ja niitä uppoaakin koululaisiin valtava määrä.


Nooan, Riinan ja Hillan vaari ja mummi saapuvat paikalle vanhalla kumisaappaalla, josta on tehty porttiavain. Mummi saa kuulla pullareseptinsä ylistystä kotitontuilta ja tylypahkalaisilta. Eero-vaarikin sopeutuu jästinä hyvin Tylypahkan suuren salin juhlalliseen tunnelmaan. Aika harvat jästit tiedostavat arjessaan taikamaailman olemassaolon, mutta ne, jotka siitä tietävät, suhtautuvat siihen nykyään varsin suvaitsevaisesti. Vaari on kutsuttu pitämään suomijuhlaan juhlapuhe, jossa hän muistelee Suomen historiaa ja hän on ottanut selvää jopa suomalaisten velhojen ja noitien osuudesta talvi- ja jatkosodissa. Suomen taikamaailma oli siihen aikaan todella huolissaan kommunismista ja päätti osallistua sotaan täysin voimin, mutta jästeiksi pukeutuneina. Näin suvaitsevaisempina aikoina onkin huhuttu, että oliko talvisodan kuuluisa tarkka-ampuja Simo Häyhä kuitenkin velho, koska hän oli maailmanlaajuisestikin niin merkittävä. Noituus oli siihen aikaan niin salaista, ettei Häyhän velhoutta voida enää varmuudella selvittää. Häyhän sukutilalla on kuitenkin tehty kaivauksia ja sieltä on löytynyt yksi hyvin vanha taikasauva, joka on poikki. Voimme siis olettaa, että ainakin Häyhän suvussa on ollut taikavoimia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti