sunnuntai 25. marraskuuta 2018

11. joulukuuta 2018


Taikaministeriö



Hermione, Ron ja Harry ovat taikaministeriön aulassa odottamassa ensimmäisiä töihin saapujia. Hermione on järjestänyt aulaan kaapin, jossa on mörkö. Kaikille on hupia seurata, millaisia pelkoja kenelläkin on. Kangistumisloitsun testaamista varten Hermione on varannut ison patjan ja Ronin, johon taikaa saa testata. Jatkuva kangistettuna oleminen on aika tylsää, joten tunnin päästä uhriksi tulee George Weasley ja siihen mennessä kaikki ovat varmaan saaneet kokeilla taitojaan. Kutsuloitsun testaaminen tehdään myös aulassa ja karkotaseet loitsua saa harjoitella Tylypahkasta lainattuihin vapaaehtoisiin Lucyyn, Nooaan, Saagaan ja Riinaan ja Elomoon, joista vain Lucy on aijemmin saanut käydä ministeriön tiloissa.

Alimmassa kerroksessa testataan suojeliusta oikeaan ankeuttajaan ja Harry on organisoimassa sitä pistettä, jotta testaaminen säilyisi turvallisena kaikille.

Kaikkien ministeriön työntekijöiden testaukseen menee pari tuntia. Lopuksi testaajaporukka kokoontuu Hermionen työhuoneeseen katsomaan lopputulosta. Tilanne vaikuttaa todella huolestuttavalta. Puolet työntekijöistä sai loitsunsa tehtyä vasta kolmannella yrittämällä. Suojeliuksen oikeaa ankeuttajaa vastaan sai tehtyä vain 30 prosenttia työntekijöistä ja nekin usean yrityksen jälkeen. Kaikilta auroreilta se sentään onnistui ensimmäisellä yrityksellä, mutta monet heistäkin kommentoivat, että viime viikolla tämä sujui paremmin.

- Taikuus vähenee ja tämä on todella hälyttävää, Hermione sanoo.
- Olemme kaikki nyt todella pahassa vaarassa. Jos ankeuttajat huomaavat ongelmamme ja muut taikaoliot, niin vallankumous on lähellä. Harry murehtii.
- Silloin myös jästit ovat vaarassa, kun emme pysty enää suojelemaan heitä. Hermione jatkaa.
- Pilapudin täytyy tuottaa nyt moninkerroin enemmän taikuuden apuvälineitä. Ne hämäävät ehkä hiukan eikä tieto pääse leviämään niin nopeasti. Ron sanoo.
- Luultavasti tavalliset noidat ja velhot eivät ole vielä huomanneet ongelmaa, jos taikuus ei ole heille aivan välttämätöntä. He saattavat vain laittaa sauvansa huoltoon tavallista nopeammin. George miettii.
- Meillä on siis noin viikko aikaa ennenkuin koko velhomaailma huomaa taikuuden heikentyneen eikä syytä siitä ulkoisia tekijöitä.
- Pistetään töpinäksi. Minä kokoan parhaista auroreista työryhmän. Siihen olisi hyvä liittää mukaan muitakin älykkäitä velhoja ja noitia. Harry päättää.

Tylypahkalaiset saavat esittelykierroksen ministeriön tiloissa ennenkuin heidät lähetetään takaisin kouluun Thresdaleilla. Heitä kuitenkin varoitetaan kertomasta taikuuden vähenemisestä, jotta ei pääsisi syntymään hysteriaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti