sunnuntai 25. marraskuuta 2018

1. joulukuuta 2018


1.12.2018

Tylypahkan syksy on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Suomen velhokoulun Suopahkan homeremontti jatkuu jo kolmatta vuotta, joten suomalaiset lapset käyvät edelleen Tylypahkassa velhokouluaan.

Nooa on pääsyt aloittamaan kolmannen luokan. Hänen rohkelikkotovereitaan ovat Harry Potterin lapsenlapsi Lucy ja hänen adoptioveljensä Kasper ja Jesper. Uutena oppilaana Tylypahkaan tuli Suomesta Elmo, joka on nyt jäljessä muista, koska hänen vanhempansa eivät päästäneet häntä Tylypahkaan aijemmin. Heistä ulkomailla opiskelu olisi aivan liian vaarallista Elmolle ja he opettivat taikuutta pojalleen kotona. Nyt Elmo kuitenkin sai vakuutettua vanhempansa siitä, että hän pärjää kyllä englanninkielisessä koulussa. Rohkelikkojen tuvanjohtaja Neville Longbottom nimesi Nooan perehdyttämään Elmon Tylypahkan tavoille ja on jo hiukan katunut sitä. Nooa ja Elmo ovat hiukan vaarallinen parivaljakko. Heidän tempauksensa vetelevät vertoja jo Tylypahkan legendoille, Weasleyn kaksosille.

Riina ja hänen jästisyntyinen ystävänsä Saaga ovat nyt toisella luokalla. He ovat ottaneet perehdytettäväkseen Aadan, joka tuli ainoana suomalaisista uusista opiskelijoista valituksi rohkelikkoon.

Janne on vakinaistettu Tylypahkan numerologian professoriksi. Nooa joutuikin valitsemaan numerologian valinnaiseksi aineekseen suvun painostuksesta. Omasta intohimostaan Nooa valitsi toiseksi valinnaiseksi aineekseen muinaiset riimut.

Marilla on nyt puolen vuoden työkokemus Tylypahkan professorien lasten paimentamisesta ja tänä syksynä perustettiin oikein virallinen päiväkoti entiseen ennustustorniin. Mari toimii päiväkodin johtajana ja hänen tyttärensä Hilla päiväkodin reippaana 5-vuotiaana asiakkaana. Hillan parhaat ystävät ovat Victoirella ja Teddy Lupinin kaksoistytöt Susan ja Helen.

Tylypahkassa kuhisee, koska koulussa järjestetään häitä. Ylihuomenna on määrä vihkiä Luna Lovekiva ja Neville Longbottom pyhään taika-avioliittoon ja koko koulu on kutsuttu juhliin.
Luna ja Neville ovat tunteneet toisensa jo lapsuudesta asti ja he ovat olleet työkavereitakin jo vuosikymmeniä. Viime joulutanssijaisissa tapahtui kuitenkin käänne, kun Janne sai viimeinkin Nevillen oppimaan tanssiaskeleet ja Lunan ja Nevillen suhde pääsi viimeinkin vauhtiin.

Kotitontut ovat viime päivinä ihan avoimesti hyörineet ympäri linnaa tekemässä suursiivousta. Voro on keppiinsä nojaten töpöttänyt aamusta iltaan pitkin linnaa komentelemassa oppilaita erityiseen siisteyteen ja jupisee jatkuvasti Norriska kissalleen, kuinka on aikoihin eletty, kun arvostetut professorit menevät naimisiin.

Professori Janne on pitänyt jo viikkojen ajan iltaisin tanssikoulua, jotta häiden tanssijaiset sujuisivat kaikilla hyvin. Hilla on valittu morsiusneidoksi ja hän on saanut sovittaa valkoista pukuaan. Riina ja Saaga suurina taikaolentojen ystävinä ovat kouluttaneet Hagridin avustuksella esityksen, jossa puhpallerot esiintyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti