sunnuntai 25. marraskuuta 2018

2. joulukuuta 2018


2. joulukuuta 

Häävalmisteluja





Huomenna vietetään häitä. Tänään Tylypahkaan saapuu jo hääparin sukulaisia ja ystäviä. Lunan vanha isä Xenophilius Lovekiva saapuu taikapyörätuolillaan ja rehtori McKarmiva ottaa hänet vastaan kunniavieraanaan. Herra Lovekiva ei ole vieläkään luopunut tavastaan kantaa kaulassaan kuoleman varjelusten korua. Hän on todella kunnioitettu vanha mies, koska hän oli avainasemassa Voldemortin kukistamisen aikoihin. Hän uskoi kuoleman varjelusten olemassaoloon. Tylypahkan rehtori ja professorit olivat pitäneet tätä ennen palaverin siitä, kerrotaanko Xenophiliukselle, että kaikki kuoleman varjelukset ovat tällä hetkellä Tylypahkassa. Tiedon leviämisestä voisi olla huonoja seurauksia. Lopulta päätöksen teki morsian Luna itse. Hänen mielestään hänen isänsä on liikaa lahjottavissa, jotta hänelle voisi tällaista salaisuutta jakaa.

Tänään paikalle saapuu myös Neville Longbottomin täti ja hänkin on joutunut turvautumaan taikapyörätuoliin. Tai oikeammin sanottuna hän on saanut taikaministeriöltä luvan käyttää taikapyörätuolia, sillä ne ovat kaikkine ominaisuuksineen nykyään sangen suosittuja ja väärinkäytösten välttämiseksi niiden käyttöön joutuu nykyään anomaan luvan. Nevilleä hiukan jännittää tätinsä kohtaaminen, koska hän ei ole vanhentuessaan ainakaan muuttunut yhtään pehmeämmäksi luonteeltaan.

Tylypahkaan saapuu tänään myös ministeritason arvovieraita, koska he sattuvat olemaan hääparin läheisiä ystäviä. Harry Potterin ja Ginnyn saapuessa Tylypahkaan, kaikissa linnan ikkunoissa kurkkii oppilaita ja linnan pihalla käy kova kuhina, kun kaikki lapsenlapset tulevat halaamaan vaaria ja mummiaan. Paikalla ovat Lily Potterin lapset Lucy ja kaksospojat Kasper ja Jesper. James Potterin poika Max, joka on selvästi äskettäin kiillottanut valvojaoppilaan merkkinsä sekä huispauskapteenin merkkinsä. Vähän ujostellen vaariaan tervehtimään tulee myös Albus Potterin poika, joka on vasta Tylypahkan ensimmäisellä luokalla. Lajitteluhattu lajitteli hänet isänsä tavoin luihuiseksi. Harry Potter halaa Jimiä yhtä lämpimästi kuin muitakin Tylypahkassa olevia lapsenlapsiaan. Sitten Ginny kysyy Maxilta, missä tämän pikkusisko piileksii. Max kertoo Miriamin olevan jälki-istunnossa, koska hän oli vahingossa astunut Norriska kissan tassun päälle mennessään aamiaiselle. Potterit menevät Lunan ja Nevillen omiin oleskelutiloihin vaihtamaan kuulumisiaan.

Suuressa salissa on parhaillaan hääharjoitukset menossa. Riina ja Saaga viimeistelevät puhpalleroiden esitystä ja Hillan täytyy harjoitella morsiusneidon roolia. Hänen kuuluu kävellä hitaasti morsiamen ja sulhasen edellä keskikäytävää pitkin ja heitellä vaaleanpunaisesta korista ruusun lehtiä ilmaan. Nevillellä ja Lunalla on vieraita, joten Nooa ja Lucy näyttelevät morsianta ja sulhasta harjoitusten ajan. Professori Nykänen harjoittelee häämarssin soittamista. Harjoitukset meinaavat mennä pipariksi, koska Elmo alkaa esittämään pappia ja hän heittäytyy rooliin vähän turhankin antaumuksella. Kaksoset Kasper ja Jesper yrittävät kyllä selittää suomalaisille, ettei hääseremoniassa ole pappia Britanniassa, vaan seremonian tulee toimittamaan ministeriön taikalainvartiajaoston tuomari.

Lopulta meno rauhoittuu, kun Mari tulee komentamaan porukan nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti