sunnuntai 25. marraskuuta 2018

4. joulukuuta 2018


4. joulukuuta



Tylypahka herää väsyneenä uuteen päivään. Yrttitiedon professori Neville ja muodonmuutosten opettaja Luna lähtivät viime yönä häämatkalle Saksaan ja heidän töitänsä jouluun asti tekee sijaiset. Neville sai sijaisekseen pitkän suostuttelun jälkeen kummipoikansa Albus Potterin. Albuksella oli aika vaikeaa Tylypahkassa oppilaana ollessaan eikä hänen ollut helppoa palata sinne. Hänen poikansa Jim lajiteltiin Luihuiseen, kuten Albuskin. Nyt Albuksen on kuitenkin hyvä kohdata vanhat traumansa ja olla Jimin tukena.

Muodonmuutosten opettaja Lunan sijaisena toimii rehtori McKarmiva itse. Tylypahkalaiset tuntevat sen kyllä heti nahoissaan, koska Mckarmiva antaa paljon enemmän läksyjä ja vaatii luokassansa täydellistä hiljaisuutta. Tänään Nooalla, Lucylla, kaksosilla ja Elmolla on muodonmuutosten tunti ja se ei suju aivan odotetusti. Elmo, joka edelleen totuttelee uuteen kouluunsa, saa McKarmivalta jälki-istuntoa oltuaan tunnilla vasta viisi minuuttia. Nooa saa jälki-istuntoa melkein heti Elmon jälkeen, koska alkaa puolustamaan Elmoa. Elmo oli ihan vaan leikillään alkanut esittää McKarmivaa eikä hoksannut lopettaa näytöstään ennenkuin rehtori näki. Lucy ja kaksoset välttivät jälki-istunnon nipinnapin, vaikka heilläkin oli vaikeuksia pitää naamansa peruslukemilla.

Riina ja Saaga tapaavat suuressa salissa illallisella Aadan, joka kertoo Albus Potterin pitämästä yrttitiedon tunnista. Hänen poikansa Jim oli kuulemma vähän hämillään isänsä läsnäolosta ja Jim oli kaatanut vahingossa laatikollisen pirunnuoria, josta seurasi kamala kaaos. Pirunnuoraköynnökset alkoivat kietoutua Jimin ympärille ja puristaa häntä liian tiukasti. Kukaan ekaluokan oppilaista ei vielä osannut torjua pirunnuoraa valolla tai tulella, mutta Albus Potter pelasti poikansa tuossa tuokiossa. Aada oli jäänyt oppitunnin jälkeen Jimin kanssa siivoamaan Jimin aiheuttamaa multasotkua kasvihuoneiden lattialta.

Albuksen ollessa Tylypahkassa, kaikki yhdistivät luihuisen tuvan kuolonsyöjiin. Albusta kiusattiin koulussa paljon erityisesti siksi, että hän oli Potterien suvusta ja joutui luihuiseen. Albus kuitenkin paransi luihuisien mainetta omalla esimerkillään ja Jim on säästynyt koulukiusaamiselta luihuisuudestaan huolimatta. Edelleen tupien välillä on kilpailua tupapokaalista ja huispauksessa ja Jim on niissä kisoissa auttamatta eri puolella kuin muu sukunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti