sunnuntai 25. marraskuuta 2018

3. joulukuuta 2018


3.12.2018 



Nevillen ja Lunan häät





Aamupalan jälkeen koko Tylypahkan väki vetäytyy pukeutumaan juhlavaatteisiinsa. Sitten kaikki kokoontuvat pihalle odottamaan häiden odotetuimpia vieraita. Itse taikaministeri Hermione Weasley on kutsuttu juhliin puolisonsa Ronin kanssa. He saapuvat Tylypahkaan täsmällisesti ja tervehtivät ihmisiä tottuneesti. Hermionen ja Ronin perässä Tylypahkalaiset ja kunniavieraat asettuvat suureen saliin ja juhlat voivat alkaa. Ihan viime tipassa salin sivuovesta livahtaa sisään myös Nevillen kummipoika Albus Potter.

Hääseremonia menee suunnitelmien mukaan. Hilla on juuri niin kaunis kuin pitääkin ja Luna on pukeutunut persoonallisesti, kuten arvata saattoi. Ginny oli kuitenkin illalla saanut houkuteltua Lunan luopumaan retiisikorvakoruista ja käyttämään sen sijaan Weasleyn suvun perinnekoruihin ja tiaraan. Tuomarin puhe hääparille oli liian pitkä ja sisälsi turhan perusteellisen kertauksen Lunan ja Nevillen saavutuksista velhomaailman historiassa. Moinen ylistyspuhe nolostutti hääparia, mutta nuori yleisö kuunteli yksityiskohtia mielellään, sillä virallisissa historian kirjoissa keskityttiin enimmäkseen Harryn, Ronin ja Hermionen osuuksiin Voldemortin kukistamisessa.

Lopulta päästiin kuitenkin vapaanpaan ohjelmaan. Riinan ja Saagan järjestämä puhpalleroesitys sujui hyvin ja yleisö oli haltioissaan taikaeläinten tempuista. Kotitontut pistivät parastaan aterian suhteen ja lopuksi tietenkin tanssittiin sekä perinteisiä, että uudenpia tansseja aamuyön pikkutunneille saakka. Nykäsen perhe oli ahkerasti tanssilattialla. Nooalla ja Jannella oli tanssitettavia oikein jonoksi asti, koska he olivat niin taitavia viejiä. Elmo ja Nooa istuivat illasta pitkän tovin myös tuomarin vieressä ja kyselivät häneltä lisää yksityiskohtia Voldemortin kukistamiseen liittyvistä yksityiskohdista. He saivat selville, että yllättävän moni kuolonsyöjä selvisi hengissä taisteluista ja joutui Azkabanin velhovankilaan. Hyvin harva nuorista osasi tappaa, joten useimmat kukistetut noidat ja velhot saatiin kiinni tainnutettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti