sunnuntai 25. marraskuuta 2018

9. joulukuuta 2018


9. Joulukuuta




Pian ankeuttajien paluu azkabaniin vaipuu oppilaiden puheenaiheena unohduksiin ja Tylypahkalaisten arki pyörii kokeiden ja jouluvalmisteluiden parissa.


McKarmiva on aivan karmivan tuohtunut opettajanhuoneessa siitä, että nykyajan nuoriso osaa paljon vähemmän muodonmuutostaikoja kuin aikaisemmin. Jotenkin kaikkien lasten taikataidot ovat rapisseet aivan silmissä nyt, kun koe lähestyy.
- Luna täytyy kyllä erottaa tehtävistään, kun hän palaa häämatkaltaan. McKarmiva pauhaa.
- Eihän se sovi, että Tylypahkan opetuksen taso on laskenut näin kamalasti. Olisimpa aikaisemmin saanut tilaisuuden olla hänen sijaisenaan. McKarmiva jatkaa.

Teddy Lupin liittyy keskusteluun ja alkaa yllättäen puolustaa oppilaita ja Lunaa:
- Oppilaiden taso on kyllä laskenut vasta häiden jälkeen. Olen nimittäin huomannut pimeyden voimilta suojautumisen tunneillani aivan radikaalin muutoksen. Parhaimmatkin oppilaat ovat alkaneet epäonnistua taijoissa, jotka he ennen osasivat hyvin.

- Merkillistä, koska minäkin olen huomannut tason laskun, mutta olen huomannut sen myös itsessäni, Victoirella Lupin tunnustaa.

- Mennäänpä pihalle ja testataan opettajien perustaikoja, Janne ehdottaa.

Opettajat menevät ulos ja tekevät suojeliuksia, karkottavat esineitä ja kutsuvat niitä takaisin. Mikään ei suju yhtä vaivatta kuin ennen, vaikka kaikki professorit saavat taikansa kuitenkin tehdyiksi.

Kaikki opettajat huolestuvat nyt aivan tosissaan. Oppilaat eivät opi ja joulukokeet menevät pilalle ja koko taikamaailma voi romahtaa, jos ilmiö tapahtuu myös Tylypahkan ulkopuolella.

- Joudumme taas kutsumaan Tylypahkaan Hermionen ja Harryn ratkomaan tätä isoa ongelmaa taikuuden vähenemisestä. rehtori McKarmiva lausuu totisena.

- Kutsukaa nyt ihmeessä myös Ron, jotta koko kolmikko saa tulla yhdessä. Albus Potter huomauttaa, vaikka on vain sijaisena koulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti