lauantai 9. joulukuuta 2017

10.12.2017 joulukalenteri

Sunnuntain aamiaispöydässä käydään hiljaista keskustelua siitä, mitä nyt tehtäisiin. Kaikilla on kova toiminnan tarve, vaikka mitään välitöntä vaaraa ei olekaan näköpiirissä. Lopulta Nooa täräyttää pöytää nyrkillä ja nousee seisomaan ja pitää mahtipontisen puheen siitä, kuinka hän taikahistorian asiantuntijana tietää, että historia toistaa itseään ja tämmöiset huhut ja huolet usein muuttuvat todellisuudeksi nopeammin kuin Kalkaros löytää kylpyhuoneen.

Kaikki tietävät Nooan olevan oikeassa ja Nooan ehdotuksesta perustetaan AK eli Albuksen kaarti uudelleen. Tällä kertaa sitä ei vaan tarvitse pitää salassa. Muodonmuutosten opettaja Luna Lovekiva antaa meidän varmasti käyttää luokkaansa. Hän voi myös opettaa meitä tekemään suojeliuksia. Niitä tarvitaan, jos ankeuttajat pääsevät vapaaksi.

Niinpä päivän aherruksen päätteeksi kaikki saivat ihailla suojeliuksiaan.
Nooan suojelius on karhu
Lucyn on naarashirvi
Kasperin kotka
Jesperin joutsen

Mukaan otettiin tietenkin myös Riina ja Saaga. Riinan suojelius on ilves ja Saagan suojelius on todennäköisesti kissa. Saagalla nuorimpana on vähän ongelmia ja hänen kissastaan on nähty vasta pää ja ylävartalo.




Väsyneenä päivän touhuihin Saaga ja Riina menevät vielä pöllölään ja lähettävät Minealle ja Hillalle yllätyspaketit.

- Missähän vietämme joulun tänä vuonna? Riina pohtii.
- Kotona varmaan, Saaga miettii.
- Viime vuonna olimme jouluna tylypahkassa, Riina muistelee.





Hilla ja Minea ilahtuvat paketeistaan. Niistä löytyy nimittäin ihan oikeat keijut, jotka osaavat lentää, puhua ja syödä. Pikkutytöt päättävät viedä keijut esikouluun ja pitää niitä aina mukanaan, minne menevätkin. Riina ja Saaga ostivat keijut käydessään viime viikolla Tylyahossa. Keijukaisia myytiin Sekon pilapuodissa ja niitä oli juurikin neljä jäljellä. Keijut pidettiin pöllöille tarkoitetussa häkissä ja Saagaa ja Riinaa alkoi heti säälittää keijujen kohtelu. Eihän niin älykkäitä taikaolentoja saa pitää häkeissä, joten he ostivat ne kaikki ja niistä riittää iloa kaikille neljälle tytölle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti