lauantai 9. joulukuuta 2017

8.12.2017 joulukalenteri

Nooa ja hänen ystävänsä ovat jälleen taikahistorian oppitunnilla. Professori Pims kertoo juuri, kuinka Sianpää toimi vuonna 1612 maahiskapinan päämajana. Nooan ei tarvitse tehdä oppitunneilla muistiinpanoja, koska hän muistaa kaiken muutenkin. Kaksosten kirjurina toimii Lucy.

Oppitunnin jälkeen oppilaat kokoontuvat suureen saliin syömään siikaa ja lohkoperunoita. Riina liittyy seuraan ja moittii, etteivät kotitontut ole tuoneet ketsuppia pöytään. Siinä samassa hillittömän iso ketsuppipurkki ilmestyy hänen eteensä ja siihen on kiinnitetty lappu:





Pilaat ruuan maun ketsupilla, arvon noita.
T: Kotitonttu Vincy


Riinaa alkaa nolottaa moitteensa ja hän päättää ilahduttaa kotitonttuja kukilla.









Aterian aikana Lucyn pöllö tuo hänelle Päivän Profeetan. Hän lukee siitä ääneen jutun siitä kuinka maahiset ovat olleet tyytymättömiä työsopimuksiinsa noitien ja velhojen kanssa.


8.12.2017 Päivän Profeetta

Voldemortin ajan jälkeen Kingsley Kahlesalpa niitti mainetta erinoimaisena taikaministerinä. Hän laittoi valtavasti rahaa Tylypahkan uudelleenkorjaamiseen ja maksoi isoja rahallisia korvauksia niille, jotka olivat menettäneet Voldemortin sodassa paljon. Lakeja muutettiin myös jästiystävällisemmiksi ja tasa-arvoisemmiksi. Lopputuloksena oli kuitenkin hyvin velkaantunut ministeriö. Lainaa oli tullut otettua maahisilta ennätysmäärä eikä ollut mitään suunnitelmaa sen takaisinmaksusta.










Hermionen noustua taikaministeriksi, hän sai vastuulleen hyvinvoivan, mutta erittäisen velkaisen velhomaan. Velhot ja noidat eivät ole olleet kovin tyytyväisiä, koska Hermionen on täytynyt tehdä leikkauksia eli vähentää määrärahoja muunmuassa taikaurheiluosastolta ja jopa auroriosastolta. Ministeriön taksitkin on poistettu käytöstä ja siirrytty käyttämään halvempia jästitakseja. Erityisen harmissaan Hermione on ollut siitä, että hänen on ollut pakko tehdä leikkauksia myös taikaolentovirastolta, jotka huolehtivat Jättiläisten, ihmissusien, kotitonttujen ja maahisten oikeuksista. Jättiläisten vartiointia Turkin vuoristossa on vähennetty ja ankeuttajat ovat tyytymättömiä oloihinsa kaukana velho- ja jästiväestöistä. Pahinta on kuitenkin maahisten tyytymättömyys, koska heidän velkojaan ei ole lyhennetty riittävästi ja he omistavat nyt mielestään velhopankki Irwetan kaikki aarteet ja jopa Tylypahkan, koska sen entisöintiä ei ole vielä maksettu heille takaisin.



Artikkelin on kirjoittanut Päivän profeetan pääkirjoittaja Ginny Potter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti