maanantai 11. joulukuuta 2017

11.12.2017 joulukalenteri

On maanantai.
Koulupäivän jälkeen Albuksen kaartin porukka menee kiellettyyn metsän laitamille. Riina ja Saaga näyttävät muille uutta taikaeläinsairaalaa. Hagrid on siellä täydessä työn touhussa ja hänellä on monia apulaisia mukana. Riina esittelee pergamenttirullia, joihin hän on kirjoittanut ylös Hagridin tekemät hoitotoimenpiteet. Tytöt ovat alkaneet kokoamaan taikaolentojen hoitokirjaa, koska Hagrid on jo aika vanha ja hänestä on tullut aika hajamielinen. On tärkeää, että hänen elämänsä aikana saatu kokemus ja viisaus saadaan jälkipolville muistiin.

Kasper ja Jesper, joiden vanhemmat ovat kuolleet, haluavat näyttää muille thresdaleja. He ottavat Hagridilta ruokaa mukaansa. Tällä kertaa Thresdaalit ovat aika syvällä metsässä ennenkuin ne löytyvät. Yhtäkkiä kesken ruokailun ilma alkoi viiletä ja erityisesti Kasper ja Jesper alkoivat voida pahoin. He oksensivat ja oksensivat ja pitelivät päitään. Kaikki ikävät muistot tulvivat mieleen ja kaikki ilo katosi. Lopulta kaksoset pyörtyivät. Lucy oli heti kartalla.

- Isoisänikin pyörtyi, kun ankeuttajat tulivat.
- Meidän täytyy puolustautua. Keräännytään kaksosten ympräille suojelemaan heitä. Niiden kimppuun ne kuitenkin ensimmäisenä tulevat, koska he ovat ankeuttajille niin hyvä saalis. Nooa komentaa.
- Muistakaa ajatella jotain onnellista muistoa. Tehdään suojeliukset sitten, kun minä sanon. Nooa jatkaa ohjeistamista.

Ankeuttajia tulee kolme ja kaikki eri suunnista heitä kohden. Nooa ottaa yksin vastaan yhden, Lucy toisen ja Riina ja Saaga yhdessä kolmannen. Kaikilla oli vaikeuksia saada suojelius sauvasta tosipaikan tullen, mutta lopulta kaikki onnistuivat, kun vaan yrittivät monesti.

Ankeuttajien lähdettyä Riina ja Saaga hakivat Hagridin avuksi. Nooa ja Lucy jäivät vartioimaan kaksosia. Hagrid kantaa kaksoset sairaalasiipeen ja loppuporukka menee suorinta tietä rehtorin kansliaan.

Rehtori Dumbledore hymyilee heille rohkaisevasti muotokuvastaan ja iskee silmää. Rehtori McKarmiva on raivoissaan. Hän laittaa heti pöllön ministeriöön ja vaatii selitystä. Lapset ovat jo lähdössä pois, kun McKarmiva yhtäkkiä muistaa kehua porukkaa, että hyvin tehty.

Minea ja Hilla järjestävät esikoulussa syntymäpäiväjuhlat Marille. Luvassa on paljon kakkua, muffinsseja ym. herkkuja. Mari ilahtuu yllätysjuhlista kovasti. Hän saa lahjaksi tytöiltä hienot lentävät taikakortit




Laita taikaeläinsairaalaan eläimiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti