lauantai 23. joulukuuta 2017

18.12.2017 joulukalenteri

Aamulla suunnitelma on valmis. Päivän aikana itse kukin tekee omia valmisteluita illan operaatiota varten.

- Kumpa olisimme tajunneet tehdä tämän ennen kuin linna on täynnä auroreja ja turvatoimet huipussaan, Nooa kuiskaa Lucylle, joka valmistautuu omaan osuuteensa.
- Äläpä sano, kyllä minä tiedän, miten vaarin voi höynäyttää, Lucy hihittää.

KLO17.00

Lähes kaikki ovat suuressa salissa päivällisellä. Nekin, jotka yleensä tulevat vähän myöhässä, haluavat olla tänään täsmällisiä, koska kaikkihan haluavat tirkistellä, mitä Harry Potter ja taikaministeri syövät. Monilla on pergamentin pala ja sulkakynä mukanaan nimmareita varten.

Saaga ja Riina suuntaavat kuitenkin Hagridin taikaeläinsairaalaa kohti. Siellä ei ole ketään, koska Hagrid on myös syömässä. Tytöt aukaisevat Räiskeperäisten sisuliskojen ja muiden melkovaarallisten taikaeläinten häkit ja päästävät ne vapaaksi. Syntyy sopivasti hälinää ja säntäilyä, kun vartiossa olevat aurorit lähtevät taikaeläinten perään. Heillä ei kuitenkaan ole Hagridin asiantuntijuutta ja he yrittävät taltuttaa eläimiä juurikin sellaisilla tavoilla, joilla ne vaan suuttuvat.

Kun huomio on kiinnittynyt eläimiin, Lucy ja Nooa kiirehtivät näkymättömyysviitan alla kohti Dumbledoren hautapaikkaa. Nooa joutui varastamaan Lucyn serkulta viitan lainaan päivällä.

Haudan luona he joutuvat rikkomaan marmoriarkun taikomalla. Sen jälkeen he jähmettyvät kauhusta, koska haudasta nousee Dumbledoren näköinen hahmo, joka sanoo:

- Haudan rikkojan sietäisi hävetä. Minä olen saanut rauhani. Elä sinäkin elämäsi siten, että teet oikeita valintoja ja pysyt niiden takana.

Lucy ja Nooa kirkuvat kauhusta ja olisivat varmasti sännänneet karkuun, mutta linnan suunnalta kuuluu taikaolentojen karjuntaa ja tulen lieskoja, joten he pysyvät paikallaan. Tilanne rauhottuu ja he keräävät kaiken rohkeutensa kurkatakseen hautaan ja ottaakseen sieltä seljasauvan. Nooa ei pysty tarttumaan siihen paljain käsin, koska se on hämähkäinseittien ympäröimänä. Onneksi hänellä on rohkelikon huivi, jonka avulla hän saa sen otettua.

Paluu linnaan ei ole aivan yksinkertainen, vaikka näkymättömyysviitta suojaakin heitä. Aurorit taikovat sinne tänne eivätkä näe, että taika voi osua viitan alla oleviin oppilaisiin. Tässä kohdassa apuun tulevat kaksoset, jotka ovat olleet ruokasalissa odottamassa oikeaa hetkeä. He kertovat Hagridille, että eläimiä on päässyt karkuun ja Hagridin avulla ne saadaankin kiinni kohtalaisen vähällä vaivalla.
Lucy ja Nooa pääsevät kuin pääsevätkin muiden huomaamatta sisälle ja alkavat puhdistaa arvokasta sauvaa tyttöjen vessassa Murjottavan myrtin seuratessa heidän puuhaansa ihmeissään.

Riinalla ja Saagalla ei ole niin hyvä tuuri. He eivät ehtineet päästä sisälle asti muiden huomaamatta taikaeläinsairaalasta, vaan Voro huomasi heidän kulkevan ulkona linnaa kohden. Tytöt kyllä selittivät, että olivat vain käyneet kävelyllä ja vielä ei ole niin ilta, että ulkona liikkuminen olisi kiellettyä. Selitys ei mennyt Vorolle läpi, vaan hän vei tytöt tuvan johtalalle Nevillelle, joka kuulusteli tyttöjen toimia pitkään. Hän ei kuitenkaan löytänyt mitään syytä, jonka perusteella Voron vaatima jälki-istunto olisi määrättävä. Asia jäi siis sikseen.








Jälkipyykkiä päivän tapahtumasta käydään takan ääressä taas illalla. Nooa on unohtanut palauttaa näkymättömyysviitan, mutta parempi niin, koska sitä todennäköisesti vielä tarvitaan. Nyt kaveriporukalla on kaikki kuoleman varjelukset eli näkymättömyysviitta, elpymyskivi ja voittamaton sauva. Kyllä näillä Tylypahka saadaan suojeltua, kunhan vain käytämme älykkyyttämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti