sunnuntai 3. joulukuuta 2017

3.12.2017 joulukalenteri

 Viimein koittaa odotettu lähtöpäivä. Tylypahkan Junaan pääseminen on suomalaisille noidille ja velhoille aika monimutkaista. Kings Crossin juna-asema on Lontoossa ja ensin pitää mennä sinne. Suomen taikaministeri on järjestänyt koululaisille kuljetuksen lentokoneella, joka lähtee Helsingistä edellisenä yönä. Nykästen perhe joutuu siis matkustamaan autolla ensin Helsinkiin. Onneksi autoa on voitu taikakeinoin laajentaa, jotta mukaan mahtuu myös Saaga ja Minea. Taikalentokentälle päästään tavallisen lentokentän kukkakaupan kautta. Kukkakauppa on tavallista suurempi ja sokkeloisempi. Kun taika-asiakas puikkelehtii myyntihyllyjä syvemmälle ja syvemmälle, hän lopulta näkee myynnissä taikakukkia, jotka tervehtivät iloisesti. Jästien käydessä tässä kukkakaupassa he vaan lopulta löytävät kaupan takaseinän ja palaavat kassalle maksamaan. Takaseinää velhot ja noidat eivät edes huomaa, vaan kulkevat vain sen läpi.

Hilla ja Minea säikähtävät pahan kerran, kun yksi taikakukka kuiskaa heille, että voisitteko ostaa minut, sillä olen niin kyllästynyt olemaan tässä kaupassa. No pienen neuvottelun jälkeen Mari maksaa kyllästyneen kukan taikamaailman puolella olevalle kassalle.

Taikalentokenttä saa koko porukan hiljaiseksi. Se on niin upea. Uusi, mutta vanha samaan aikaan. Suomen taikaministeri on perustanut sen aivan tätä tarkoitusta varten, koska Rehtori McKarmiwa on nyt luvannut, että suomalaiset saavat käydä taikakoulutuksensa Tylypahkassa. Suomen oma taikakoulu Suopahka jouduttiin nimittäin sulkemaan pari vuotta sitten vaikeiden homeongelmien vuoksi. Suopahkan sisäilmaremonttiin käytettiin miljardeja euroja jästirahaa, mutta ongelmaa ei saatu korjattua.





On hyvästien aika. Kotitontut tulevat auttamaan matka-arkkuja lentokoneen ruumaan ja Nooa, Riina ja Saaga menevät koneeseen. Hilla ja Minea alkavat laskea kuinka monta vuotta vielä kuluu, ennenkuin he pääsevät Tylypahkaan oppilaiksi.


Matkalla suomalaiset oppilaat tutustuvat toisiinsa. Riina ja Saaga eivät malttaneet laittaa uusia kissojaan ruumaan, vaan salakuljettivat ne matkustamoon viittojensa alla. Kissat esittävät taitojaan ja naurattavat koko porukkaa. Nämä kissat ovat nimittäin sisaruksia ja osaavat naukua kaksiäänisesti joululauluja. Nooa yhtyy lauluun ja keksii vanhoihin tuttuihin suomalaisiin lauluihin uusia sanoituksia. Yhtyeeseen liittyy myös muita ja kohta koko lentokone raikaa niin, että heidän lentoemäntänsä Miselle Finnigan katsoo parhaakseen tuoda kaikille kermakaljaa, jotta porukka rauhoittuisi hiukan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti