lauantai 23. joulukuuta 2017

22.12.2017 joulukalenteri

Perjantai

Aamu valkenee lumisena. Kaikki näyttää jouluiselta ja kauniilta. Tunnelma on silti jännittynyt. Kaikki on valmista. Torneissa on miehitystä. Alaikäiset oppilaat ovat turvassa linnan kellareissa. Linnaan on yön aikana tullut valtava määrä vapaaehtoisia noitia ja velhoja. Kaikilla on aseet, mutta kenelläkään ei ole kokemusta niiden käytöstä. Ei ole kyllä maahisillakaan, joten tasoissa ollaan. Kaikki ovat aika varmoja, että hyökkäys tulee vasta illan pimetessä, mutta maahiset päättävätkin hyökätä päivänvalossa.

Tänään on taikaolentojen historiallinen päivä yrittää ottaa valta noidilta ja velhoilta, joten linnan pihaan marssii tuhansia maahisia ja kymmenisen jättiläistä. Kaikki jättiläiset eivät suostuneet mukaan, koska ne ovat niin tyhmiä ja eripuraisia. Taikaolennot ovat ottaneet mukaan myös ankeuttajat laskemaan noitien ja velhojen taistelutahtoa. Valitettavasti ankeuttajat eivät vaikuta jättiläisiin eikä maahisiin, joten heidän on ihan helppoa olla niiden läheisyydessä.

Tunnelma tiivistyy ja kaikki on valmista. Molemmilla puolilla rintamaa on hiiren hiljaista. Tilanteen laukaisee Nooa ampumalla ilmaan Hillalta saamallaan ikivanhalla pistoolilla.

Niin alkaa ankara sota, jossa molemmat osapuolet ampuvat. Seljasauvalla tehdyt aseet osoittautuvat erittäin tehokkaiksi. Puolen tunnin ammuskelun jälkeen on jo selvää, että maahiset häviävät tämän taistelun. Harmillisesti ankeuttajiin eivät luodit tepsi, joten myös sauvoja tarvitaan. Riina, Saaga, Hilla ja muut alaikäiset ovat kaikessa rauhassa turvassa linnan tyrmissä ja laulavat aikansa kuluksi joululauluja. Riinan ja Saagan kissat ilahduttavat kaikkia tanssimalla taidokkaasti musiikin tahdissa.

Maahiset alkavat perääntyä, mutta ankeuttajat sen sijaan innostuvat ja hyökkäävät oikein tosissaan. Velhot heittävät aseensa maahan ja ottavat taikasauvat esiin ja langettavat suojeliuksia. Riina katsoo Hillalta saamillaan kiikareilla tyrmän ikkunasta kuinka suojeliusarmeija hyökkää ankeuttajien kimppuun. Ankeuttajat perääntyvät, mutta eivät luovuta ja poistu, kuten yleensä.

Harry Potter, Ron Weasley, Nooa, kaksoset ja Lucy pitävät nopeaa strategiapalaveria. Kaksoset tunnustavat, että heillä on vieläkin elpymyskivi ja Lucy näyttää viitan taskussaan olevaa näkymättömyysviittaa. Voisikohan jostain näistä olla apua?

Harry keksii, että kutsutaan paikalle elpymyskivellä kuolleita. Ankeuttajat eivät varmasti voi vaikuttaa niihin ja ne voivat ehkä karkottaa ankeuttajat kokonaan. Nyt ei ole aikaa luetella kaikkien nimiä, joten Harry kutsuu kaikki, jotka kuolivat edellisessä taistelussa Voldemorttia vastaan. Joukko urheita noitia ja velhoja ilmestyykin heti paikalle. He ottavat Harrylta ohjeet vastaan ja lähtevät toteuttamaan tehtäväänsä. Ankeuttajat yrittävät ensin imeä iloa elvytetyiltä kuolleilta, mutta huomaavat pian yrityksensä täysin turhaksi. Sen sijaan he joutuvat perääntymään, perääntymään ja perääntymään. Elvytettyjen ilo on niin suurta eivätkä ankeuttajat pysty imemään sitä lainkaan pois, joten ne eivät yksinkertaisesti kestä sitä ilon määrää ja alkavat oksentamaan, kunnes poksahtavat äänekkäästi ja kuolevat.

Kaikki hurraavat ja juoksevat pihalle katsomaan. Hagrid menee puhuttelemaan jäljelle jääneitä jättiläisiä. Teddy Lupin menee juttelemaan vanhempiensa kanssa. Monet muutkin tapaavat nyt pitkästä aikaa elvytettyjä sukulaisiaan. Pihassa nähdään paljon jälleennäkemisen riemua.


Aurorit alkavat kerätä aseita varastoon. Taikaministeri Hermione lähtee maahisten perään tekemään rauhanneuvotteluja. Kotitontut tulevat keittiöstä pihalle ja pistävät pystyyn semmoisen tontturiehan, ettei ole ennen nähty. Kotitontut pistävät tonttulakit päähän ja tekevät kärrynpyöriä ja voltteja ja laulavat ja nauravat ja oppilaat taputtavat heille käsiään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti