torstai 14. joulukuuta 2017

14.12.2017 joulukalenteri

Tänään Nykäsen perhe saapuu Suomesta Tylypahkaan porttiavaimella. Hilla on pakannut mukaan ison kassillisen pehmoleluja ja kauniita mekkoja. Mukana on myös Tuija Nalle, vaikka se on niin iso. Mari on pakannut mukaan juhlavaatteet joulua varten. Hillan ja Minean esikoulu jääkin joululomatauolle suunniteltua aikaisemmin. Jannen onkin helppo lähteä omasta työpaikastaan Tylypahkaan, koska poliitikot pitävät muutenkin kohtuuttoman pitkät lomavapaat, vaikka palkka juoksee.

Matka sujuu nopeasti ja perhe saapuu ensin Tylyahoon, koska turvatoimia on kiristetty professori Vekorin tapauksen jälkeen eikä Tylypahkaan voi suoraan matkustaa porttiavaimella. Tylyahossa heitä on vastassa tietenkin Nooa ja Riina, jotka saavat erikoisluvan lähteä perhettään vastaan. Nooa johdattaa koko perheen ensiksi Kolmeen luudanvarteen kermakaljalle. Hilla pyytää kuitenkin, että saisi lämmintä kaakaota. Onneksi sitä löytyy.







Sitten perhe käy katsomassa Rääkyvää röttelöä ja Sianpäätä, joka on Aberfordin kuoltua muutettu museoksi. Janne tiedustelee Nooalta ja Riinalta, onko Tylyahossa mitään tanssipaikkaa?

- Ei ole, Nooa kuittaa.
- No minä sitten perustan Tylypahkan henkilökunnalle salsakerhon, Janne toteaa.


Hilla on aivan haltioissaan, kun Tylypahka tulee näkyviin. Nykästen perhe saa asua professori Vektorin huoneistossa ja siellä on Hillalle oma huone, jonne Hilla järjestää kaikki Suomesta tuodut lelunsa. Riina ja Nooa ovat ikävöineet perhettään ja jäävät ensimmäiseksi yöksi nukumaan Nykäsen perheen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti