lauantai 9. joulukuuta 2017

9.12.2017 joulukalenteri

Illalla rohkelikkotornissa käy normaali kuhina. Osa tekee läksyjä, osa pelaa velhoshakkia jne. Takkatulen loimussa istuu kuitenkin Nooa, Kasper, Jesper, Lucy, Riina ja Saaga ja pohtivat Päivän Profeetassa ollutta artikkelia.

- Ginny Potter on kuitenkin mummoni. Hän ei kirjoittelisi noin varoittelevaan sävyyn jättiläisistä, maahisista ja ankeuttajista ellei olisi syytä todella huolestua, sanoo Lucy.

- Samaa minäkin ajattelin. Pitäisikö meidän puhua asiasta rehtori McKarmivalle? Nooaa pohtii.

-Rehtorin puheille ei olekaan kovin helppo päästä. Tiedättehän, että oven edessä vahtii kotka, jolle pitää sanoa tunnussana. Kasper muistuttaa.

- Jospa puhuttaisiin ensin kuitenkin tuvanjohtajallemme Nevillelle. Jesper tuumaa.

- No aloitetaan sitten Nevillestä. Nooa päättää.

Porukka lähtee Nevillen huoneistoa kohti ja koputtavat ovelle. Neville tulee avaamaan oven nuhjuisessa kaavussa ja multaa nenänpäässä. Hyvää iltaa Lucy, Kasper ja Jesper. Kuinka Harry vaari jaksaa? Ja entä suomalaiset oppilaat. Onko Suomessa jo lunta?

- Harry Potter voi hyvin. Hän kirjoitti minulle kortin viime viikolla. Aurorivirastolla on pidellyt kuulemma kiirettä. Lucy kertoo.

- On toki lunta. Nooa raportoi.
- Mutta oletteko lukenut Päivän Profeetasta Ginnyn kirjoituksen? Mitä ministeriö aikoo tehdä vaarallisille taikaolennoille, jotta tilanne rauhoittuisi? Nooa jatkaa.

- Tietääkseni kaikki asiat ovat luotettavissa käsissä. En lähde kritisoimaan vanhojen konkareiden työntekoa. Hyvää yötä. Neville lopettaa.


-Menkäämme siis rehtorin puheille. Ei tässä muu auta. sanoo Nooa.







Kivihirviön luona alkaakin mahdoton Professori McKarmivan arvostelu. Mikäköhän mahtaa olla salasana, jolla kivihirviö aukeaa?

Toffee, Dumbledore, seljasauva, rohkelikko, vadelma…. Kaikki luettelevat oletettuja taikasanoja.
-kissa, sanoo Riina ja kivihirviö väistyy välittömästi.
- Kiiti Riina, mistä sää tuon tiesit? Nooa ilahtuu.
- Sehän oli helppoa. McKarmiva on eläimenä kissa. Riina kuittaa.

Rehtori McKarmiva ei suhtaudu asiaan lainkaan sen paremmin kuin Nevillekään.
- Jos taikamaailmassa tapahtuisi jotain niin huolestuttavaa, että oppilaiden pitäisi siihen sekaantua, kääntyisin tietenkin ensimmäisenä Rohkelikkojen puoleen, mutta nyt ei ole semmoinen tilanne.







Masentuneina kaveriporukka kokoontuu takaisin takan ääreen.
- Tämä nyt on ihan turhaa, mutta kirjoitetaan kirje Harrylle, Hermionelle ja Ronille. Tottakai Ginny on varmasti heidän kanssaan jo puhunut ja hänellä on enemmän vaikutusvaltaa kuin meillä, mutta olemmepa sitten tehneet kaikkemme. Lucy lopettaa.


Kuten arvata saattaa, kirjeet olivat turhia. Vastauksiksi saatiin vain lempeän hyväntahtoisia viestejä, joissa toivotettiin hyvää joulun odotusta ja että kaikki on hallinnassa ja että nyt ei eletä niitä aikoja, jolloin koululaiset ratkovat maailmanlaajuisia ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti