lauantai 16. joulukuuta 2017

17.12.2017

Kaveriporukan huoli ei osoittaudu turhaksi, koska seuraavana aamuna suuressa salissa on täysi kaaos. Opettajat riitelevät tuohtuneina pöydässään. Oppilaat huutavat toisilleen ja arvailevat, mitä on tapahtunut ja mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Sekasorto katkeaa siihen, kun suuren salin pääovista marssii sisään jo hiukan harmaantunut Harry Potter sekä Taikaministeri Hermione Granger Weasley. Koko sali hiljenee välittömästi. Hermione nousee opettajien kateederille puhumaan.



Arvoisat opettajat, oppilaat ja rehtori

Olen pahoillani, mutta minulla on teille huonoja uutisia. Viime yönä rehtorin kansliasta on varastettu Rohkelikon miekka. Minun nuoruudessanikin sen varastamisesta puhuttiin, mutta todellisuudessa se olikin piilotettu Dumbledoren muotokuvan taakse ja varas sai mukaansa vain väärennöksen. Tällä kertaa aito alkuperäinen miekka on varastettu. Varkaan on täytynyt olla melkoinen asiantuntija, koska hän ei mennyt lankaan ja ottanut sitä vitriinissä esillä ollutta miekkaa, vaan sen, joka oli piilossa edelleen muotokuvan takana olevassa salalokerossa. Auroreiden päällikkö Harry Potter onkin sitä mieltä, että tätä miekkaa ei ole varastanut velho, koska kaikki velhot ja noidat ovat luulleet väärennöstä oikeaksi. Tämän on varastanut joku maahinen, sillä vain maahinen jättäisi väärennöksen vitriiniin.

Olimme liian hyväuskoisia, kun emme kätkeneet Rohkelikon miekkaa uuteen piiloon. Oletimme, ettei tässä ole kyse muusta kuin pienistä lainaneuvotteluista maahisten kanssa, mutta näyttääkin siltä, että maahiset ovat tosissaan ja haluavat saada lainaamansa rahamäärän arvosta omaisuutta välittömästi. Tylypahkan remontti on tehty maahisilta otetulla lainarahalla ja linnan omaisuus on valtava ja useinmiten maahisten tekemä, joten on oletettavaa, että miekka ei jää ainoaksi esineeksi ellemme saa nopeasti uusia lainanmaksuehtoja sovittua.

Pyydänkin siis oppilailta ja opettajilta varovaisuutta. Maahiset vaikuttavat vaarattomilta, mutta 1500-luvulla käydyt maahissodat osoittavat, että heidän kanssaan on vaikea sopia riitoja. Heillä on erilainen omistajuuskäsitys. Heidän mielestään kullalla ostetut maahisten tekemät arvoesineet ovat edelleen tekijänsä omistuksessa, mutta se on vain lainassa velholla tai noidalla.

Maahisilla on omaa taikuutta, joka ilmenee juurikin kullan ja timanttien hiontataidoissa ja esineisiin siirrettyinä taikavoimina, mutta he eivät ole sauvoilla aseistettuja. Harry Potterin johdolla aurorit jäävät nyt vartioimaan linnaa, kunnes sopu saadaan aikaan.






Neville:
- Onko kukaan tarkistanut lajitteluhatun olinpaikkaa? Maahiset luultavasti tietävät, että aidon miekan voi saada takaisin lajitteluhatusta, jos on urhea Rohkelikko.

Rehtori McKarmiva:
- Se täytyy tarkistaa välittömästi. Voro, voisitko käydä vilkaisemassa?
Iltaan mennessä saatiin selville, että myös lajitteluhattu on kadonnut.


Rohkelikkotornin takan ääressä on taas syvälliset pohdinnat Nooalla, Lucylla, kaksosilla, Riinalla ja Saagalla. Mitä ihmettä me voisimme tehdä ongelman ratkaisemiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti