maanantai 4. joulukuuta 2017

5.12.2017 Joulukalenteri

Mari Nykänen on huomannut, että nynyajan noitaäidit eivät enää halua kaikki olla kotiäitejä ja pitää lapsilleen kotikoulua kunnes lapset täyttävät 11-vuotta. Mari perustaakin tänä syksynä aivan uuden velhoesikoulun. Tänään on esikoulun ensimmäinen päivä. Vanhemmat tuovat lapsensa sinne hormiverkon avulla aamulla ja hakevat iltapäivällä pois. Ohjelmassa on Jästikouluaineita, jotta opiskelutaidot ovat velhokouluun mentäessä riittävän hyvät. Lukutaito ja kirjoitustaito ovat tärkeimmät. Myös matematiikkaa opetetaan ihan raha-asioidenkin takia ja osa valitsee Tylypahkassa valinnaiseksi aineeksi numerologian ja siinä tarvitaan vaikeampaa matematiikkaa.

Tämä esikoulu on tarkoitettu vain suomalaisille lapsille. Minea ja Hilla saavat kunnian olla esikoulun ensimmäisiä oppilaita. Ensimmäisenä päivänä tytöt saavat juosta pitkin Ruukin kartanoa, joka on ostettu koulunpitoa varten, ja valita mistä huoneesta tehdään luokka, mistä liikuntasali ja mihin laitetaan ruokasali. Muut oppilaat tulevat vasta huomenna, kunhan Mari on taikonut tarvittavat huonekalut paikoilleen. Myös pihalle täytyy taikoa leikkipuisto oppilaille. Esikouluun palkataan kaksi opettajaa. Yksi 4-7 -vuotiaille ja toinen 8-10 vuotiaille. Mari opettaa pienempiä ja on samalla koulun rehtori.


Esikoulukartanon ullakolta löytyy ikivanhat kiikarit ja Minea ja Hilla keksivät lähettää sen pöllöllä Riinalle Tylypahkaan. Yhdestä arkusta löytyy lisäksi antiikkipistooli ja se lähetetään tietenkin Nooalle. Kumpikaan ei hoksaa kysyä lupaa Marilta, koska pistooli Tylypahkassa ei ole oikein hyvä idea.


Esikoulussa opetetaan myös eläinten hoitoa, joten Minea ja Hilla saavat valita sinne sopivat lemmikit. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti