lauantai 16. joulukuuta 2017

15.12.2017 joulukalenteri

Nykästen arki Tylypahkassa lähtee mukavasti käyntiin. Janne on tietenkin heti kaikkien aikojen suosituin numerologian opettaja ja Mari ja Hilla kiertelevät pitkin linnaa ja tutustuvat paikkoihin. Ruokalassa he tapaavat Ted Lupinin ja Victoerella Weasleyn Lupinin tyttökaksoset, jotka ovat myös 4-vuotiaita. Leikit alkavat heti sujua ja Ted pyytää Hillaa kaksosten kaveriksi Tylypahkan opettajien lasten hoitopaikkaan, joka sijaitsee entisessä Punurmion tornissa. Ennustamistahan ei enää opeteta Tylypahkassa lainkaan. Hilla on innoissaan uusista kavereista ja Mari kysyy
rehtorilta:

- Olisiko hänelle jotain puuhaa nyt, kun Hillaa ei tarvitse vahtia koko ajan?
- Tottakai, voit auttaa joulujuhlan järjestelyissä.

Mari lähtee Hagridin puheille sopimaan koristelusta. Sen jälkeen hän laittaa ilmoitustaululle ilmoituksia joulukuorosta, joulunäytelmästä ja joulutanssijaisista.

Janne toteuttaa ideansa opettajien tanssikerhosta. Illalla onkin koolla lähes koko opettajisto ja siellä harjoitellaan parisalsaa. Mari vahtii sillä aikaa Hillaa ja hänen uusia kaksoskavereitaan. Pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Ted ja hänen vaimonsa taikajuomien opettaja Victoerella tanssivat tottuneesti yhdessä. Kasvitieteen opettaja Neville hakee muodonmuutosten opettajaa Lunaa tanssimaan ja Janne onnistuu opettamaan Nevillelle oikeat askeleet. Lunan eriskummalliselle tanssityylille Janne ei kuitenkaan pysty mitään. Loitsuja opettava ikivanha Lipetit huojuu yksikseen keppiinsä nojaten. Tanssitunti on kuitenkin onnistunut, koska tunnelma on korkealla ja Neville ja Luna lähtevät sieltä kahdestaan käsikädessä onnellisen näköisinä.

Henkilökunnan tanssiessa Nooa, Lucy, Kasper, Jesper, Riina ja Saaga päättävät käyttää tilannetta hyväksi ja mennä iltakävelylle ulos. Yleensä pimeän tultua ei ole enää luvallista liikkua ulkona. Ulkona liikkuu pieniä hahmoja, jotka eivät selvästikään halua tulla nähdyiksi. Ne katoavatkin vähin äänin kiellettyyn metsään ja Tylypahkan porttien ulkopuolelle, kun huomaavat lapset.


Illalla käydään kovaa keskustelua siitä, ketä nämä ihmisiä lyhemmät olennot ovat. Kaikki ovat yhtämieltä siitä, että onneksi ne eivät ainakaan ole jättiläisiä. Lucyn mielestä ne ovat myös kotitonttuja isompia, koska heidän vaarillaan on kotitonttu Oljo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti