maanantai 4. joulukuuta 2017

4.12.2017 Joulukalenteri Tylypahkassa.

Tylypahkan pikajunaan päästyään suomalaiset täyttävät perimmäiset vaunut ja saavat siellä puhua rauhassa suomea. Nooa, Riina ja Saaga lähtevät määrätietoisesti etsimään vanhoja tuttujaan viimevuodelta. Lily Potter Bonesin tyttö Lucy onkin varannut jo vaunuosaston Nooalle ja kaksospojille, jotka ovat orpoja ja saavat asua Lilyn kodissa. Kaksospojat Kasper ja Jesper kutsuvat viereensä Riinan ja Saagan, joiden kanssa he tanssivat viimevuoden joulutanssijaisissa. Tytöt ovat opiskelleet englantia ahkerasti ja nyt se sujuukin jo hienosti. Matka kuluu kissojen tutustuessa muiden lemmikeihin ja ihmisten kertoessa kesäkuulumisiaan. Nooalla on mukanaan pöllö, Kasperilla ja Jesperillä koirakaksoset ja Lucylla on erikoinen lintu.













Riina ja Saaga pääsevät veneellä Tylypahkaan. Nooa, kaksoset ja Lucy matkustavat vaunuilla. Ilta on jo kolea, joten Nooa lainaa kaulahuiviaan Lucylle, jota palelee. Riina ja Saaga pääsevät Hagridin veneeseen. Hagrdin kyselee koko matkan suomalaisista taikaolennoista. Tytöt kertovat kaiken minkä tietävät. Suomalainen kansallistaikaolento on laulujoutsen

Kukaan ei odota liikoja Lajitteluhatun laululta. Useimmat pulisevat laulun aikana epäkohteliaasti. Nooa on kuitenkin tarkkaavaisena, koska hän haluaa testata, riittääkö hänen kielitaitonsa ymmärtämään kaiken. Kolmannessa säkeistössä lajitteluhattu varottaa Tylypahkaa uhkaavasta vaarasta. Jälleen kerran ratkaisuksi tarjotaain yhtenäisyyttä ja ystävyyttä. Nooa potkaisee jalkojen alla kaksosia, jotta he lopettaisivat salaisen velhoshakkiottelunsa ja keskityisivät lauluun.

Laulun jälkeen seuraa odotettu lajittelu. Riina ja Saaga pääsevät odotetusti Rohkelikkoon. Nooa neuvoo tyttöjä kiirehtimään jonon kärkeen, jotta he pääsevät ensimmäisinä Rohkelikkotorniin valitsemaan itselleen sänkyä. Rohkelikon valvojaoppilaat ovat tänä vuonna poikkeuksellisesti sisaruksia, nimittäin kaksoset Fred ja Roxanna Weasley. He ovat George Weasleyn ja Angelina Jonesin lapsia. Fred on lisäksi valittu Huispauskapteeniksi. Fred ja Roxanna ovatkin niittäneet mainetta toisen sukupolven lyömättöminä lyöjinä. Roxanna moitti Riinaa ja Saagaa kyynerpäätaktiikasta, jota he käyttivät rynnätessään torniinsa. Tytöt saivat valita parhaat pedit, joista on järvimaisema.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti